|

İttifakın son ortağı Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na ayar: Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna günler kala terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa'ya ortak olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Recep Tayyip Erdoğan karşısında aldıkları yenilgiyi sosyal medya hesabından değerlendirdi. "Zafer Partisi’ne kalan 3.5 gündü." diyen Özdağ, "Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor. 21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Zafer Partisi'ne davet ediyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın tarihi zaferine de çamur atan Özdağ, "Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir." dedi.

23:02 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 23:34 - 28/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ, seçimlerden hemen önce protokol imzalayıp bakanlık pazarlıkları yapmıştı.
Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ, seçimlerden hemen önce protokol imzalayıp bakanlık pazarlıkları yapmıştı.

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bugün sandık başına gitti. Recep Tayyip Erdoğan, aldığı yüzde 52'lik oy oranıyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Onlarca partiyi yanına alarak seçime giren Kemal Kılıçdaroğlu, böylece CHP Genel Başkanlığı dönemindeki onuncu seçimini de kaybetmiş oldu. Seçimlerin hemen öncesinde ittifaka dahil olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yenilgiyi sosyal medya hesabından değerlendirdi.

İttifakın son ortağı Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na sitem: Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa'ya ortak olan Özdağ, Recep Tayyip Erdoğan karşısında aldıkları yenilgiye ilişkin,
"Zafer Partisi’ne kalan 3.5 gündü. Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor. 21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Zafer Partisi'ne davet ediyorum.
" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın tarihi zaferine de çamur attı: Bu bir Pirus zaferidir

Özdağ paylaşımında şunları söyledi:

"CHP’den ilk telefon 18 Mayıs’ta geldi. İlk ziyaret 19 Mayıs’ta. 2. Ziyaret 22 Mayıs’ta yapıldı. 24 Mayıs’ta protokol imzalandı. Zafer Partisi’ne kalan 3.5 gündü. Bu 3.5 gün içinde yığınakta yapılan hata ancak bu kadar düzeldi. Zafer Partisi üzerine düşeni yapmıştır. Ancak Stratejide yapılan hata taktik başarılar ile düzeltilmiyor. Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği mücadelesinden taviz vermeden devam edecektir. Artık ne küresel güçlerin ne Türk siyasetinin unsurlarının yok sayamayacağı bir Zafer Partisi gerçeği vardır. 21 senedir bir mağlubiyetten diğer mağlubiyete sürüklenen bütün yurttaşlarımızı Türk Milleti’nin zaferi için Zafer Partisi’ne davet ediyorum. Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur. Özetle ümitsizliğe yer yok. Sevgili Zafer Partisi teşkilat mensubu mücadele arkadaşlarım yokluklar içinde verdiğimiz bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin Zafer’i ile taçlandıracağız."



#Ümit Özdağ
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim
#Zafer Partisi
1 yıl önce