|

Testere İstanbul'da

Testere filminin başrol oyuncusu Costas Mandylor ve Sahil Güvenlik dizisiyle tanıdığımız Parker Stevenson yeni filmleri Acı Veren Doktorlar'ı çekmek için İstanbul'a geldiler. Estetik Uzmanı Dr. Hasan Fındık'a da filmde rol teklifi eden oyuncular, İstanbul'a arkadaşlarından duydukları övgüler üzerine geldiklerini söylüyor.

Suat Köçer
00:00 - 19/11/2013 Salı
Güncelleme: 23:35 - 18/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Testere İstanbul'da
Testere İstanbul'da

Testere filminin başrol oyuncusu Costas Mandylor ve Sahil Güvenlik dizisiyle büyük üne kavuşan Parker Stevenson, Acı Veren Doktorlar isimli filmin çekim öncesi çalışmaları için Türkiye'ye geldi. Filmin bazı sahnelerini İstanbul'da çekmeye karar veren ikiliden Stevenson yönetmen koltuğuna oturacak, Testere'nin Dedektif Hoffman'ı Costas Mandylor da başrolü üstlenecek. Türkiye'den bazı oyunculara da teklif götürecek ünlü yıldızlarla, estetik uzmanı Dr. Hasan Fındık'ın ev sahipliğinde bir söyleşi gerçekleştirdik.

Acı Veren Doktorlar adında bir film çekme kararı aldınız, sonra da cast ve mekân için Türkiye'ye geldiniz. Kimler var oyuncu olarak?

Parker Stevenson: Amerika ve Türkiye'den birçok oyuncu olacak filmde. Bir karma kadro kuracağız. Henüz Costas dışında netleşmiş bir isim yok

GERÇEK DOKTOR OYNAYACAK
Peki proje şu an ne durumda? Nasıl bir takvim var önünüzde?

Film şuan başlangıç aşamasında. 2014 yılında çekimler başlayacak. Vizyon tarihi ile ilgili kesin bir planımız yok. Daha yolun çok başındayız.

İstanbul'u tercih etme nedeninizi sormak istiyorum. İstanbul'u sizin için çekici kılan nedir?

Sokaklar büyüleyici. İstanbul çok egzotik, çok etkileyici bir şehir. Mimarisi çok güzel. Bize sağladığı imkânlar çok fazla. Benim çok iyi bir dostum, Erika Eleniak, bana filmin bir kısmını İstanbul'da çekmemi önerdi. Film için bir estetik klinik ve doktor gerekiyordu. Erika, estetik uzmanı Dr. Hasan Fındık'ı tanıyordu ve bu vesileyle buraya geldik. Filmin gerçek bir estetik doktoru ve gerçek tıbbi mekâna ihtiyacı vardı.

Costas Mandylor için, İstanbul nasıl bir yer?

Costas Mandylor: Tabii ki büyük bir kent ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bir filmin çekimi için her türlü özelliği taşıyor bence.

ASLINDA SİZE YAKIN BİRİYİM
Dışarıdan Türkiye'yi nasıl görünüyor? Nasıl bir algı var ülkemizle ilgili?

Parker Stevenson: Tabii ki pozitif bir algı var. Zaten İstanbul adı bile tek başına yeterli.

Costas Mandylor: Ben Yunanlıyım, size yakınım. Daha önce 3 kez geldim. Türkiye 30 sene önceki halinden çok farklı bir yerde. Çok büyük fark var arada. Gelişen bir ülke. Her şey mevcut. Birçok imkân ve güzellik var burada. Bunlar insanların gözünde burayı değerli kılıyor. Herkes Türkiye ve İstanbul'un çok modern, çok gelişmiş ve her türlü dinlerin her türlü kültürlerin bir arada bulunduğu özel bir kent olduğunu biliyor. Tabii ki her büyük şehrin olduğu riskleri de taşıyor ama genel anlamda baktığımızda çok güvenli çok güzel ve çok pozitif bir şehir. Burada kendimi güvende hissediyorum.

Başrolünü üstlendiğiniz Testere film'i Türkiye'de çok büyük ilgi gördü. Serinin Türkiye'deki başarısı ve bu seriye olan ilgiden haberdar oldunuz mu?

Elbette. Bundan dolayı da çok mutluyum. Yalnızca Türkiye'den değil, birçok ülkede ilgi güzeldi ve bu cümleleri sizden duymak benim için çok mutluluk verici.

Dizi sektöründen adınızı biliyoruz
Türk sineması son yıllarda pek çok festivalde ilgi görüyor, ödüller alıyor. Türk sinemasına dair düşüncelerinizi merak ediyorum.

Costas Mandylor: Evet Avrupa'da özellikle ödüller alındığını duydum. Tabii ki zamanla bu başarıların elde edilmesi Türkiye açısından çok olumlu. Umarım ileride daha iyi başarılar elde edilir.

Rol aldığınız Sahil Güvenlik dizisi, yayınlandığı dönmede, birçok ABD dizisi gibi, Türkiye'de büyük ilgi gördü. Şimdi de Türk dizileri dünyanın çeşitli ülkelerinde yayınlanıyor ve bu dizilere büyük rağbet var. Türk dizilerine dair siz neler biliyorsunuz?

Parker Stevenson: Türk dizilerini görme şansım olmadı. Bilmiyorum ama tabii ki bu sektörde Türkiye'nin adını daha sık duyuyorum.


10 yıl önce