|

Avrupa'ya egemen

Beşiktaş İnönü'deki tek kale futbolunu savunmadan çıkan yıldızıyla firesiz bitirdi. Almeida, Simao ve Quaresma'nın gol kaçırma yarışına girdiği maçta sahneye Egemen çıktı

Engin Albayrak
00:00 - 4/11/2011 Cuma
Güncelleme: 01:23 - 4/11/2011 Cuma
Yeni Şafak
Avrupa'ya egemen
Avrupa'ya egemen

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, kendi sahasında ağırladığı Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını 1-0 yenerek 2. tur iddiasını sürdürdü. Beşiktaş ilk yarıda oyuna hakim olan taraf olurken, Almeida ve Quaresma ile bulduğu mutlak pozisyonlardan yararlanamadı. 12. dakikada Quaresma sağ kanattan arka direğe ortasını yaptı. Almeida arka direkte uzak köşeye kafayı vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı. 21. dakikada Quaresma sağ kanattan ceza sahası içine yerden ortaladı. Savunmada Betao ters bir vuruş yaptı. Kaleci Shovkovskiy son anda topu kornere çelerek mutlak bir golü önledi. 25. dakikada Aurelio ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Şutunu vurdu ve Shovkovskiy son anda topu çıkardı. 35. dakikada Simao sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı. Kaleci boşa çıkınca ceza sahasında olan Quaresma yerden gelen topa ayağı yerine kafayla vurunca boş kale yerine auta çıktı. Maçın ikinci yarısına da baskılı giren siyah-beyazlı takım orta alanda rakibi kilitleyip, Simao ve Quaresma'nın getirdiği toplarla etkili oldu. 67. dakikada Simao'nun sağdan kullandığı korner atışında gerilerden gelen Egemen ceza sahası içinde topa yükseldi. Güzel bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü attı. 79. dakikada Quaresma'nın uzun ortasında gerilerden gelen Sivok'un vuruşunda kaleci topa güçlükle sahip oldu. 84. dakikada Quaresma'nın trivela diye tabir edilen falsolu ortasına uçarak kafayı vuran Almeida'nın kafa vuruşu direğin yanından auta çıktı.


Doğum gününde attı

Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan Egemen Korkmaz, 29. doğum gününde attığı golün sevincini tribünlerle paylaştı. Maç sonu tribündeki taraftarlar ısrarla 'Egemen ortaya, üçlü çektir kartala' diye tempo tuttu. Taraftarların ısrarına alkışla yanıt vererek soyunma odasına yönelen Egemen, bir süre sonra sahaya döndü ve isteklerini gerçekleştirdi.



12 yıl önce