|

'Bu kadarını beklemiyorduk'

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, THY Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız ile Sırbistan'da oynadıkları kritik karşılaşmada çok iyi ağırlandıklarını söyledi.

Yeni Şafak
17:43 - 17/01/2015 Saturday
Güncelleme: 15:46 - 17/01/2015 Saturday
AA
Sarı-kırmızılı yönetici, THY Avrupa Ligi grup aşamasında Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında geçen yıl kasım ayında İstanbul'da oynanan maç öncesi Sırp taraftar Marko Ivkovic'in bıçaklanarak öldürülmesi sonrası gerginleşen ortamda iki takımın Top 16 turunda dün başkent Belgrad'ta karşı karşıya geldiği müsabakayla ilgili soruları cevapladı. 


Galatasaray Liv Hospital'in 74-65 kazandığı karşılaşma için gittikleri Sırbistan'da olağanüstü güvenlik önlemleriyle karşılandıklarını anlatan Topsakal, "Bizi çok iyi ağırladılar, hiç zorluk çekmedik. Güvenlik çok üst düzeydeydi. Sırbistan İçişleri Bakanlığı her şeyi çok iyi organize etmişti. Bu kadar iyi ağırlanmayı beklemiyorduk" diye konuştu.


Topsakal, alınan yoğun güvenlik çerçevesinde rahat hareket ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Ben hiçbir yerde böyle güvenlik görmedim. Kimse bize 500 metreden fazla yaklaştırılmadı. Salona gidip, döndüğümüz yolun her 100 metresinde polis vardı. Ayrıca yollar kesildi. Çok sayıda polis arabası bize eşlik etti. Müthiş bir organizasyondu. Kızılyıldız Kulübü de bizi iyi karşıladı. Belgrad Büyükelçimiz de oradaydı, çok yardımcı oldular. Hiçbir şey korktuğumuz gibi olmadı. Her şey yolunda gitti. Bu kadarını beklemiyorduk."


'Muhteşem bir galibiyet aldık'

Topsakal, Kızılyıldız karşısında çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Salona giderken çok çekiniyorduk. Fakat antrenörümüz ve oyuncular çok tecrübeli oldukları için maçı kolay atlattılar. Beklentilerimizin tam tersi oldu. Baskıya onların genç oyuncuları dayanamadı, bizim takım ise daha rahattı. Başından sonuna oyunun kontrolünü elimizde bulundurduk ve çok önemli bir galibiyet aldık. İnanılmaz zor bir atmosferde muhteşem bir galibiyet aldık. Açıkçası umudumuz yoktu fakat kazanmayı başardık. Antrenör ve oyuncularımızı tebrik ediyoruz."


Kızılyıldız taraftarlarının salonu tamamen doldurduğunu ve maç boyunca takımlarına destek verdiğini anlatan Topsakal, "Salonda çok ateşli bir taraftar vardı. Ancak önemli bir sorun olmadı. Sadece iki tane domuz ayağı attılar. Onun dışında sahaya hiçbir şey atılmadı. Fakat çok güçlü tezahürat vardı" ifadelerini kullandı.


 'Kızılyıldız'ı iyi şekilde konuk edeceğiz'

Galatasaraylı yönetici, rövanş maçında Kızılyıldız'ı İstanbul'da iyi bir şekilde konuk edeceklerini dile getirerek, "Gerginliğin zamanla biteceğine inanıyoruz. Biz daha iyisini yapmak istiyoruz ama daha iyisini yapmak gerçekten çok zor. Müthiş bir organizasyondu. Buradaki maçta onların seyircisi olmayacak. Dolayısıyla o kadar zor olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.


Kızılyıldız karşısında aldıkları galibiyetin çeyrek final için kendilerine umut verdiğini belirten Topsakal, "İstanbul'da Real Madrid, Barcelona, Panathinaikos ve Maccabi Electra gibi rakiplerimizden biri ya da ikisini yenersek, şansımız çok yüksek olur. Kızılyıldız galibiyeti bize büyük bir avantaj sağladı" diye konuştu.
#Galatasaray
#Mehmet Can Topsakal
#THY Avrupa Ligi
#Kızılyıldız
#Galatasaray Liv Hospital
#Basketbol
9 years ago