|

Çağlar Söyüncü'nün menajeri transferi yenisafak.com'a anlattı

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli futbolcuların başında gelen Çağlar Söyüncü, artık Premier Lig'de oynayacak. Leicester City'e 5 yıllık imza atan milli futbolcumuz için menajeri Mustafa Doğru, yenisafak.com'a transferin hikayesini anlattı. Doğru, oyuncu için ödenen bonservis bedelinin bilgisini verirken sürpriz mesajlar da verdi.

Mustafa Göksel
14:25 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:45 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İki sezon boyuncu Bundesliga ekibi Freiburg'ta oynayan Çağlar Söyüncü, futbol kariyerini Leicester City'de sürdürecek.
İki sezon boyuncu Bundesliga ekibi Freiburg'ta oynayan Çağlar Söyüncü, futbol kariyerini Leicester City'de sürdürecek.

Türk Milli Takımı'nın Avrupa'daki en dikkat çekici oyuncularından biri olan Çağlar Söyüncü, Bundesliga ekibi Freiburg'tan Premier Lig'de şampiyonluk yaşamış Leicester City'e transfer oldu. Premier Lig'deki transfer tahtasının kapanmasına saatler kalan atılan imzayı oyuncunun menajeri Mustafa Doğru yenisafak.com için anlattı.

"Leicester City Çağlar'ı 2017'den beri takip ediyordu"
  • "Leicester’ın ilgisi Çağlar için 1 yıl önce başladı. 2017 Ocak ayında başladı. Çağlar, Freiburg’a gittikten 6 ay sonrasında ilk temas gerçekleşti. Fakat hem bizim hem de kulübün o dönem ayrılık düşüncesi yoktu. 2 sezonu tamamlamak istiyorduk. Mayıs ayından bu yana bir çok kulüple görüşmeler oldu. Sadece İngiltere’de değil, İtalya’da İspanya’da Fransa’da bir çok kulüple görüştük. Böylesine büyük çaplı transferin gerçekleşmesi bütün şartların yerine gelmesi gerekiyordu. Öncelikle kulüpler anlaştı. Sonra bize haber geldi. Görüşmelerin devam ettiğini biliyorduk. Bizde 1 günde görüşmeleri yaptık ve belgeleri yetiştirdik."
Bonservis bedelini açıkladı

Leicester City, Çağlar Söyüncü'nün transferi için bonservis bilgilendirmesi yapmamıştı. Oyuncunun menajeri Mustafa Doğru konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

  • "Leicester City, 20.5 milyon Euro bonservis ödedi. 2 milyon Euro da bonus var. Altınordu bu transferden kardan yüzde 25 pay alacak."


"Çağlar'ın son milli maçlarına 6 Premier Lig kulübü geldi"
  • "Çağlar’ın son 3 milli takım maçında 6 tane Premier Lig takımı geldi izlemeye. Çağlar’ın 14-15 tane çıplak gözle maçını izlediler. İngiliz kulüplerinin Almanya’da Fransa’da devamlı çalışan scoutları var. Haftada 3-4 maç seyrediyorlar."
"Beşiktaş istedi 'gitmek zor, dönmek kolay' dedik"
  • "Çağlar, Freiburg’a gitmeden önce Beşiktaş’a gitmesi gündemdeydi. Gitmek zor, dönmek kolay demiştik. Ve Freiburg’a gittiğimizde bizim kariyer planlamamızla onların ki örtüşüyordu. Bizim planımız maksimum iki yıldı. Onlar da aynı şekilde düşünmüştü. Biz dedik ki 'Freiburg’a oyuncu getirmiyoruz Christian Streich’e (Freiburg Teknik Direktörü) oyuncu getiriyoruz. Bizim için çok önemliydi Avrupa’ya bir yerden başlamak."

"Transfer için Lucescu'yu aradılar"
  • "Bazı kulüpler Çağlar Söyüncü için Lucescu’yu aradı. Avrupa kulüpleri Lucescu’nun fikirlerine değer veriyorlar. Lucescu’dan transfer için bilgi alındığını biliyorum. Çağlar, transferi için Lucescu ve Fatih Terim’le de görüştü."
"Genç oyuncuların süre alması gerekiyor"
  • "Mehmet Zeki Çelik, çok iyi tercih yaptı. Lille, birkaç yıla kadar Monaco’yu da geçebilir. Onlar da Luis Campos devam ediyor. Türkiye’den bir iki oyuncuyu daha takip ediyorlar. Ancak o oyuncuların süre almaları gerekiyor."

#Çağlar Söyüncü
#Leicester City
#Freiburg
6 yıl önce