|

Ergin Aslan: Futbolcunun ırkı olmaz

Yeni Şafak yazarı Ergin Aslan, TVNET'te yayınlanan '3 Soru 3 Cevap' programında Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Süper Lig'de yeni sezonda uygulanacağı iddia edilen 6+2+2 şeklindeki yabancı sınırlamasına karşı olduğunu ifade eden Aslan, "Futbolcunun milliyeti, uyruğu, ırkı yoktur. Dili de yoktur. İyi futbolcu, kötü futbolcu vardır. Bence çok sayılara takılmamak lazım. İyi futbolcuyu bulursanız çıkarıp oynatacaksınız" dedi.

Yeni Şafak
14:50 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:25 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ergin Aslan '3 Soru 3 Cevap' programının konuğu oldu.
Ergin Aslan '3 Soru 3 Cevap' programının konuğu oldu.

Yeni Şafak yazarı ve TVNET 4X4 Futbol yorumcusu Ergin Aslan, üç soruda Türk futbolunu analiz etti. Aslan'ın 3 Soru 3 Cevap programında yaptığı açıklamalar şöyle;


Yeni dönemde Milli Takım'dan beklentiler neler?
  • "Şenol Hoca'nın elinde 20-25 kişilik bir kadro havuzu var. Yaş ortalaması daha düşük ve yetenekli bir jenerasyondan bahsediyoruz. Fatih Terim döneminde Milli Takım'da Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin gibi oyuncuların yaşadığı problemler oldu. Bu oyuncular sonrasında Milli Takım yüzü pek göremediler. Şenol Hoca bu isimleri dahil edecektir işin içerisine. Tecrübeli oyuncuları, genç oyuncularla harmanlanacağı bir süreç bekliyor Milli Takım'ı. Artık sahada çok sorun çıkartacak oyuncu yok gibi gözüküyor. Avrupa Futbol Şampiyonası'a gitme şansımız yüksek. Ben Türk Milli Takımı'nın Şenol Güneş'le özlenen dönemine geri döneceğini düşünüyorum."
Kulüpler borç batağından nasıl kurtulur?
  • "Tek çare, son günlerde konuşulan Bankalar Birliği'nin bu işe el atması. Bunun dışında bir çıkış yolu görünmüyor. İşin ilginç yanı; durumdan şikayet eden herkes, aslında duruma sebebiyet veren kişiler."
Yabancı sayısında nasıl bir kural uygulamalı?
  • "14 yabancı sayısı 6+2+2 şeklinde aşağı çekilecek diye bir gündem var. Federasyon olarak tribünde oturacak adam para ödetmemeniz gerekiyor. Yabancı oyuncu almak ya da oynatmak gibi bir zorunluk yok. Bu sayıların üzerine oynamak çok doğru bir iş değil. 6+2+2 gelecekse bunun de değişmeyeceğini garanti ediyorlar mı? Türk futbolunu geliştireyim derken başka büyük bir gedik açıyorsunuz. Futbolcunun milliyeti, uyruğu, ırkı yoktur. Dili de yoktur. İyi futbolcu, kötü futbolcu vardır. Futbol bir temaşadır. Çok anlamsız bu işler. 'Milli Takım buradan zarar gördü' kavramına katılmıyorum. Yabancı sayısı daha düşükken, Avrupa'ya gönderdiğimiz oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. 2-3 yıldır bu kural geldi; bakın geçen seneden bu yana hangi paralara ne kadar çok oyuncu göndermişiz. Bu rekabeti de artırıyor. Bence çok sayılara takılmamak lazım. İyi futbolcuyu bulursanız çıkarıp oynatacaksınız."


#Ergin Aslan
#Süper Lig
5 yıl önce