Eski milli eskrimci Figen Heper 30 yıl sonra altın madalyayla döndü

11:53, 30/03/2025, Pazar
AA
Eski milli eskrimci Figen Heper 30 yıl sonra altın madalyayla döndü
Eskişehir'de yaşayan 51 yaşındaki eski milli eskrim sporcusu Figen Heper, 30 yıl aradan sonra sporcu olarak katıldığı ilk şampiyonada altın madalyaya uzandı.

Eskişehir'de yaşayan 51 yaşındaki eski milli eskrim sporcusu Figen Heper, 30 yıl aradan sonra sporcu olarak katıldığı ilk şampiyonada altın madalyaya uzandı.

Eskişehir'de 1989 yılında lisede öğrenim gördüğü dönemde hayalindeki meslek olan beden eğitimi öğretmenliği için sporla yakından ilgilenmek isteyen Heper, öğretmeni Mustafa Uslular sayesinde eskrime başladı. Bu branşta 8 ay sonra milli sporcu olmayı başaran Heper, 1995 yılına kadar Kadın Epe Takımı'nda Türkiye'nin başarısı için mücadele etti. Heper, 1992 yılında Romanya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda Kadın Epe Takımı ile Balkan üçüncülüğü elde etti. Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda ise birçok birincilik ve ikincilik madalyası kazandı. Üniversite yıllarında eskrime ara veren Heper, 2018 yılında sahalara antrenör olarak geri döndü. Eskişehir Demirspor Kulübünde eskrim kılıç antrenörlüğü olarak görev yapan Heper, Türkiye Eskrim Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Hakan Özden'le birlikte bu alanda başarılı sporcular yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.


Heper, 1995 yılından sonra ilk kez Eskişehir'de Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda düzenlenen Osman Zeki Özden Anı Veteranlar Epe, Flöre ve Kılıç Türkiye Şampiyonası "Veteranlar 2 Kadın Epe" kategorisinde sporcu olarak yer aldı. Şampiyonadaki rakiplerini yenen Heper, 30 yıl sonra çıktığı müsabakalar sonunda altın madalya almayı başardı.


"Eskrim psikolojimi düzeltiyor"


Figen Heper, eskrimde bir duayen olan Osman Zeki Özden anısına düzenlenen şampiyonada, yarışmaktan gurur duyduğunu belirterek, uzun zaman sonra sahada bulunmanın kendisi için inanılmaz gurur verici olduğunu söyledi. Eskrimin yemek ve içmek gibi kendisini hayata bağlayan bir spor olduğunu dile getiren Heper, "Psikolojimi düzeltiyor. Bilgi aktarımımı çocuklara verdikten sonra onların meyvesini yemek daha da güzel. Eskrim benim için hayat felsefesi. Sağlığım yerinde olduğu müddetçe bayrağı gençlere teslim edene kadar eskrim yapacağım. Her zaman bunu istiyorum." ifadelerini kullandı.


Heper, kulüplerinde yaklaşık 40'a yakın gence eskrimi sevdirmek ve fair play çerçevesinde centilmence yarışmayı öğretmek için gayret ettiklerine değinerek, "Bütün her şey başarmak ya da başarmamak değil. Kazanmak ya da kazanmamak statüsünü ahlaklı bir şekilde hazmetmeyi öğretiyoruz. Deneyimlerimizi aktarmaya çalışıyoruz." dedi.


Antrenör Hakan Özden: "Bu spora gerçekten emek veriyor"


Heper'le Eskişehir Demirspor Kulübünde antrenör olarak görev yapan Türkiye Eskrim Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Hakan Özden ise kulüpte gençlere faydalı olabilmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Yetiştirdikleri genç eskrimcilerin Avrupa'da dereceler elde ettiğini söyleyen Özden, şöyle konuştu:


"Onunla beraber milli takımlarda yarıştık. Bizim gençliğimizde Osman Zeki Özden bizleri yetiştirdi. 20 yıl boyunca Osman Zeki Özden hem Demirspor'un hem de milli takım antrenörlükleri yaptı. Biz de bunu bir bayrak değişimi diye düşünelim, aldık devam ettirmeye çalışıyoruz. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Kendisi çocukluktan arkadaşım, çok severim. Bu spora gerçekten emek veriyor. Hizmet etmeye çalışıyor. Çocuklarla iletişimi çok güzel. Onunla çalışmak benim için bir onur."


Esra Bayrak'tan büyük başarı! 10. kez Avrupa şampiyonu
Spor
Esra Bayrak'tan büyük başarı! 10. kez Avrupa şampiyonu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026