|

Hakem katletti

2018 Dünya Kupası yolunda Ukrayna ile kritik bir maça çıkan A Milli Futbol Takımımız, İspanyol hakem Borbalan'ın skandal kararlara imza attığı karşılaşmada Yarmolenko'ya engel olamadı. İlk golde ofsaytı, ikinci golde dışarıdan çevrilen topu es geçen İspanyol'a oyuncularımızın da etkisiz futbolu eşlik edince Rusya yolu iyice zora girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 03:07 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Hakem katletti
​Hakem katletti

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 7. maçında Ukrayna'ya deplasmanda 2-0 yenilerek, turnuvaya katılmak için eline gelen fırsatı tepti. 2017 yılında oynadığı son 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen ay-yıldızlılar, Lucescu yönetimindeki ilk müsabakasında kaybederek, Finlandiya'nın İzlanda'yı 1-0 yendiği günü avantajla kapatma şansını değerlendiremedi. İspanyol hakemin ilk golde ofsaytı, ikinci golde ise dışarıdan çevrilen topu görmeyişine bir de futbolcularımızın kötü futbolu eklenince, mağlubiyet kaçınılmaz oldu.


Ukrayna ekibine galibiyeti getiren golleri Yarmolenko kaydetti. Mücadelenin ilk tehlikeli atağını ev sahibi ekip geliştirdi. 6. dakikada Konoplyanka'nın kullandığı köşe vuruşu sonrasında Stepanenko'nun ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu az farkla üstten auta gitti. 18. dakikada Ukrayna öne geçti. Ceza sahasına doğru gönderilen uzun topu iyi kontrol eden Konoplyanka'nın içeriye doğru çevirdiği topta, Kovalenko'nun pasını önünde bulan Andriy Yarmolenko, verilmeyen ofsayt kararından yararlanarak topu ağlara gönderdi:1-0. 42. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Evgen Konoplyanka'nın auta çıkan ve içeriye gönderdiği topta, Yarmolenko sol ayağıyla yaptığı plase vuruşla skoru 2-0'a getirdi.


I Grubu'ndaki diğer maç olan Hırvatistan ile Kosova arasındaki mücadele yağış nedeniyle bugüne ertelendi. A Millilerimiz, bu skorun ardından gruptan çıkma şansını zora sokarken, Salı günü Hırvatistan ile "Ya tamam ya devam" maçı oynayacak.



İlk 11 çıkarmam kolay değil

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna karşısında alınan 2-0'lık yenilgi sonrasında açıklamalarda bulundu. Ukrayna'nın Türkiye'den daha iyi olduğunu belirten deneyimli teknik adam, ''Bizden daha organizeydiler. Zaferi hak ettiler. İnanılmaz hakem hataları tarafından da beslendiler. İlk gol ofsayttı, ikinci golde top dışarıdan çevrildi, bir de penaltımız verilmedi'' dedi. Ay-yıldızlı ekibimizin futbolundan memnun olmadığını dile getiren Lucescu sözlerini şöyle tamamladı: ''Ben ,kendi oyunumuzdan memnun değilim. Oyuncular fizik olarak hazır değiller, Ukrayna takımı bizden fizik olarak daha hazırdı. Her hafta oynayan oyunculardan kuruluydular. Bizde bu durum böyle değil. 9 yabancı ve 2 Türk oyuncu ile oynayan büyük kulüplerimizden bir milli takım çıkarmamız kolay değil. İsim vermek istemiyorum ama, az antrenman yapmış oyunculardan değil, farklı oyunculardan bir kadro kuracağım. Ukrayna takımındaki defans oyuncularıyla 6-7 yıl beraber çalıştık. Sanıyorum ki bizim için iyi bir ders oldu. Hala gruptan çıkmak için şansımız var. 3 gün içinde daha iyi bir takım görmeyi ümit ediyorum.''


Serdar'ın
burnu kırıldı

Ukrayna ile yaptığımız karşılaşmada alınan 2-0'lık yenilginin yanı sıra, Serdar Aziz'in yaşadığı sakatlık da şok etkisi oluşturdu. Deneyimli stoper, 72. dakikada rakibiyle girdiği bir hava topu pozisyonunda aldığı darbe sonrası sakatlanarak yerini Çağlar Söyüncü'ye bıraktı. Serdar Aziz'in burnunun kırıldığı belirtilirken, tedavisinin Türkiye'de yapılacağı ifade edildi

GRUPTA KALAN MAÇLAR

  1. 8. MAÇLAR-05/09/17: 21.45 İzlanda-Ukrayna, Kosova-Finlandiya, Türkiye-Hırvatistan.

  2. 9. MAÇLAR-06/10/17: 21.45 Hırvatistan-Finlandiya, Kosova-Ukrayna, Türkiye-İzlanda.

  3. 10. MAÇLAR-09/10/17: 21.45 Finlandiya-Türkiye, İzlanda-Kosova, Ukrayna-Hırvatistan.
#Türkiye
#Ukrayan
#Lucescu
7 yıl önce