|

Koleksiyon tamam

Almanya’ya en büyük hayalini gerçekleştirmek için gittiğini belirten Serap Özçelik, “12 bin 500 kişilik tıklım tıklım dolu bir salonda İstiklal Marşı’nı dinletmek inanılmaz bir duygu. Dünya Şampiyonluğu benim için bir hayaldi. Artık gerçek oldu” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2014 Saturday
Güncelleme: 22:14 - 21/11/2014 Friday
Yeni Şafak

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Almanya adına yarışan Türk sporcu Duygu Buğur’u yenerek bayanlar 50 kiloda altın madalyaya uzanan Serap Özçelik, “Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi. Özçelik ile Eyüp Yeşilpınar’da beden eğitimi öğretmenliği yaptığı Şehit Öğretmenler Ortaokulu’nda konuştuk. 26 yaşındaki sporcu, kariyerinde büyüklerde dünya şampiyonluğu olmadığını belirterek, Almanya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda altın madalyayı kazanarak hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. 


FİNALDEKİ ATMOSFER MÜTHİŞTİ

Serap Özçelik finaldeki atmosferi şöyle anlattı: "12 bin 500 kişilik salon doluydu. Almanya’daki Türkler de bizi desteklemeye geldikleri için salondaki atmosfer müthişti. Almanya adına yarışan Duygu Buğur’un Fransız Recchia’yı yenip finale gelmesi benim için iyi oldu. Duygu Buğur ile Avrupa Şampiyonası’nda karşılaşıp, 8-0 yenmiştim. Finali de 6-1 kazandım. Tek eksiğim olan Dünya Şampiyonluğu madalyasını çok şükür boynuma taktım. Kamptayken de onun bilinciyle çalıştım. Allah’a çok şükür 3 aylık kamp çalışmamız meyvesini verdi. Finale Fransız çıksaydı temkinli olurdum. Çünkü kendisiyle defalarca karşılaştığım için ikimiz de birbirimizi iyi tanıyor. Bir o beni yeniyor, bir ben onu. Bayan Kumite Takım olarak Mısır’a yenilince bronzla yetinmek zorunda kaldık." 


SABIRSIZ BİR YAPIM VAR

Karateye 12 yaşında başladığını, bir süre atletizme yöneldiğini anlatan Özçelik, “Ancak karateye tekrar döndüm. 2004 yılında milli takıma girdim. 2005’te Türkiye şampiyonu olmadan ümitlerde Avrupa şampiyonu oldum” dedi. En iyi Kadın Karateci ödülüne de sahip olan Özçelik, şunları söyledi: Bugüne kadar Akdeniz Oyunları, Avrupa şampiyonu, Dünya Dövüş ve Dünya Oyunları şampiyonu oldum ama Dünya şampiyonalarında altın alamamak içimde ukde kalmıştı. Onu da başardım.” 

Genelde maçları sabırsızlığından kaybettiğini ifade eden Şampiyon karateci, “En büyük

 hatam bu. Bazen kontrolü kaybediyorum. Hocalarım ‘Gerekirse seni bağlayacağız. Rakibin üzerine gitmeyeceksin’ diyor. Bunu yavaş yavaş yenmeye başlıyorum” diye konuştu.

Delihasan: Madalya sayısını 3'e çıkarmalı

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise genel itibariyle Dünya Şampiyonası’nda başarılı olduklarını belirterek, “Hem Enes Erkan hem de Serap Özçelik’in altın madalyalarıyla gurur duyduk. Kadın ve Erkek Kumite takımlarımız ve Gökhan Gündüz bronz madalya kazandı. Serap önümüzdeki dönemlerde de başarılı olacaktır" dedi. Serap için ‘uzaylı’ denildiğini belirten Delihasan, "Ortaya koyduğu performanstan ufak boyuyla kendinden uzun rakiplerini yendiği, kilosunda tüm rakiplerine fark attığı için bu tabiri kullandılar. Dilerim ilk dünya şampiyonluğunu Avrupa Şampiyonluğu gibi 3’e tamamlar” diye konuştu.


BAŞARILARI


2005 Avrupa

Ümitlerde 1.'si, Dünya 2.'si

2006 Avrupa 1.'si, Dünya 3.'sü

2007 Dünya Ümitler Şampiyonu

2008 Avrupa 3.'sü,  Dünya 2.'si

2010 Avrupa üçünsüsü

2011 Avrupa Şampiyonu

2012 Avrupa 1.'si, Dünya 3.'sü

2013 Akdeniz, Dünya Dövüş Oyunları şampiyonu 

2014 Avrupa ve Dünya şampiyonu 
#Bremen
#22. Dünya Karate Şampiyonası
#Serap Özçelik
9 years ago