Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayağı tamamlandı

17:23, 05/04/2026, Pazar
AA
Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayağı tamamlandı
Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayağı tamamlandı

Marmaris’te düzenlenen 17. Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları’nın 5. ayağı tamamlandı. Türkiye ve 8 farklı ülkeden 47 yelkenli yat ile yaklaşık 400 sporcunun katıldığı yarışlarda, ORC sınıflarına göre ilk üç dereceler belli oldu. Netsel Marina’dan start alan yatlar, Başhakem Ezgi Kalaycı’nın belirlediği parkurlarda kıyasıya mücadele etti. MIYC Başkanı Bülent Çelik, trofenin nisan sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17. kez düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nda 5. ayak mücadelesi sona erdi.

Marmaris Uluslararası Yat Spor Kulübünün (MIYC) düzenlediği kış trofesinin 5. ayak yarışlarına, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belarus, Estonya, Fransa, Moldova, Slovakya, Rusya ve Ukrayna'dan 47 yelkenli yat ile yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Bağlı bulundukları Netsel Marina'dan ayrılan yatlar, ikinci günün yarışı başlamadan önce bir süre antrenman turları attı.

Başhakem Ezgi Kalaycı'nın, rüzgarın yönü ve şiddetine göre uygun parkur belirlemesinin ardından ORC-A, ORC-B, ORC-C, ORC-D, ORC-E, ORC-F ve ORC-G sınıflarında koy içinden start alan yatlar, rotayı tamamlayıp finişe ulaşmaya çalıştı.

Marmaris Uluslararası Yat Spor Kulübü (MIYC) Başkanı Bülent Çelik, trofelerinin beşinci ayağında günü birer yarışla tamamladıklarını nisan sonunda trofeyi tamamlayacaklarını söyledi.

Altı etaptan oluşan trofenin son ayağı, 25-26 Nisan'da yapılacak.

Trofenin 5. ayağında gerçekleştirilen yarışlar sonucunda sınıflarına göre ilk 3'te yer alan yatlar ve kaptanları şöyle:

- ORC-A

1- Eker Süzme (Ahmet Eker)

2- Brozex (Sergei Musikhin)

3- Eker 40 (Umut Efe Alpkoçak)


- ORC-B

1- Axioma (Gleb Semerenko)

2- Dxarma (Gavrilov Dmitry)

3- Lobster X (Ersen Dinç)


- ORC-C

1- Buran (Alexey Moskvin)

2- Lobster ST (Doğukan Kandemir)

3- Strekoza (Mikhail Mischenko)


- ORC-D

1- Agile (Tunca Çalışkan)

2- Toxic (Akif Sezer)

3- Avolare (Alxey Tikhonov)


- ORC-E

1- Blue X - Lexus Saling Team (Berkcan Arat)

2- Tok Sailing-Azd Logistics (Ahmet Rasim Kahraman)

3- Zamazingo (Celal Yılmaz İşçimenler)


- ORC-F

1- Capella II (İhsan Kalaycı)

2- Red Lions-Alutek Metal Joyful Yatchting (Hüseyin Akbulut)

3- Ekinoks (Gökhan Tuna)


- ORC-G

1- Almadia (Bülent Çelik)

2- İnhaca (Hasan Çıplak)


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026