|

Minderde şölen başladı

2011 Dünya Güreş Şampiyonası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı muhteşem bir törenle başladı. İlk gün mindere çıkan sporcularımızdan 96 kiloda Cenk İldem bronz madalya kazanarak Olimpiyat vizesi aldı.

Engin Albayrak
00:00 - 13/09/2011 Salı
Güncelleme: 01:42 - 13/09/2011 Salı
Yeni Şafak
Minderde şölen başladı
Minderde şölen başladı

2011 Dünya Güreş Şampiyonası Sinan Erdem Spor Salonu'nda dün yapılan görkemli bir açılış töreni ile başladı. Şampiyonanın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, FILA Başkanı Raphael Martinetti ile birlikte gerçekleştirdi. Martinetti, Başbakan Erdoğan'a önemli spor adamlarına verilen 'FILA Onur Nişanı'nı takdim etti. Martinetti, Bakan Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Güreş Federasyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak'a da özel bir nişan takdim etti. Salonda zaman zaman Başbakan Erdoğan lehine tezahüratlarda bulunan bir grup, İsrail'in ismi anons edildiğinde 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Törenin son bölümünde Türk halk müziği sanatçıları Kubat ile Zara türküleriyle programa renk kattı. 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde grekoromen stil 96 kiloda Cenk İldem, bronz madalya kazandı. Şampiyonada, dün mindere çıkan 55 kiloda Şeref Tüfenk ve 66 kiloda Ayhan Karakuş elenirken, 96 kiloda Koreli, Macar, Rumen ve Ermeni rakiplerini yenip, yarı finalde İsveçli Jimmy Alexander Lidberg'e mağlup olan Cenk İldem, bronz madalya için Belaruslu Tsimafei Dzeinichenka ile karşılaştı. Maçı 4-0 kazanan Cenk İldem 2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele etmeye hak kazandı.


İRANLI SPORCULAR İSRAİLLİLER'LE GÜREŞMEDİ

Şampiyonanın ilk gününe İsrail-İran ilişkileri damga vurdu. İranlı güreşçiler, İsrailli güreşçilerle eşleşince müsabalara çıkmadı. 96 kiloda İranlı Ghasem Gholamreza Rezaei ile İsrailli Robert Avenasyan eşleşti. Bu eşleşme üzerine İranlı sporcunun maça çıkmamasına karar verildi. Müsabaka zamanı geldiği zaman İsrailli Robert Avenasyan, antrenörüyle mindere geldi ve rakibini beklemeye başladı. 3 dakikalık bekleme süresinde İranlı güreşçi maça çıkmayınca İsrailli Avenasyan galip ilan edildi. Bir başka İsrail-İran krizi ise ilginç bir şekilde başlamadan çözüldü. 55 kiloda Moldovalı Donir Islamov ile eşleşen İranlı Mohsen Hossein Hajipour, maçı kazanması halinde 2. turda İsrailli güreşçiyle eşleşeceği için Moldovalı rakibine bilerek yenildi.


'Sporun kazanması insanlığın kazanmasıdır'

Şampiyonanın açılışını yapan Recep Tayyip Erdoğan'a sporun ruhunda var olan dostluk, barış ve kardeşliğin bir kez daha İstanbul'da tesis edileceğini belirterek"Sporun kazanması insanlığın kazanmasıdır” dedi. Şaman Halk Dansları grubunun gösterisi büyük beğeni topladı.




13 yıl önce