|

Şaşkın Federasyon

Beşiktaş Başkanı'nın gönderdiği SMS mesajında “Ben Levent Kızıl olduğu sürece karşınızdayım” ifadesini kullandığı ancak “bn” diye kısaltılan “Ben” kelimesinden küfür üretildiği anlaşıldı. Ceza Kurulu'na sevkedilen Demirören, “Özgener ve Kızıl'ın Türk futbolunda bir kaos ve Beşiktaş aleyhinde bir ortam oluşturma çabası içinde oldukları görülmüştür" açıklamasını yaptı.

Engin Albayrak
00:00 - 15/04/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 15/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Şaşkın Federasyon
Şaşkın Federasyon

Futbol Federasyonu (TFF), Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in Beşiktaş-Trabzonspor maçı sonrası Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'e gönderdiği SMS'te küfür yazdığı iddiasıyla tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na verilmesi şaşkınlıkla karşılandı. Federasyon Hukuk Kurulu'nun Demirören'in maç sonrası yazdığı 2 adet SMS'te küfür ve hakaret içeren sözler kullandığı iddiasıyla savunma isterken, Beşiktaş Kulübü resmi sitesinde yayınlanan TFF antetli yazıda hiçbir küfür ve hakaret içeren kelime bulunmaması dikkat çekti. Federasyonun küfürlü bir söz üreterek ceza kuruluna sevk ettiği Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl'a tepki gösterdi. Demirören, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Öncelikle, Beşiktaş-Trabzonspor maçından sonra TFF Başkanı Sayın Mahmut Özgener'e gönderdiğim mesajdaki, 'Ben, Levent Kızıl olduğu sürece bundan sonra karşındayım, saygılar' şeklindeki cümlem, alışılagelmiş SMS mesajı kısaltmaları dahilinde yazılmış, ancak federasyon başkanı bundan akla hayale gelmeyecek küfürlü bir söz üretip, kendince aleyhimde bir gündem oluşturmuştur” ifadelerini kullandı. Demiören, Özgener ile uzun yıllara dayanan dostluktan kaynaklanan samimiyet ve Trabzon maçındaki penaltı pozisyonunun verdiği üzüntü sonucunda tamamıyla sitem amaçlı gönderdiği mesajın bir gazeteye bilinçli olarak Özgener ve Kızıl tarafından verildiğini belirterek, “Özgener ile Kızıl'ın Türk futbolunda bir kaos ve Beşiktaş aleyhine bir ortam yaratma çabası içinde oldukları görülmüştür. Türk futbolunun giderek kan kaybettiğine üzüntüyle şahit olmaktayız” açıklamasını yaptı.


İŞTE O MESAJLAR
İLK SMS

“Baskan herhalde sizin ekibe kufr etmrk lazmmiski hakemler ftbolla hetbolu karstrmasnlar ve bn l kizil oldugu surece bndan snra karsndayim saygilar”

İKİNCİ SMS

“Baskan levente soyle bzm plaj voleybol takimi sampiyon oldu kupa torenine davetli sende”




14 yıl önce