|

Yarım asırlık çınar kümede kalma savaşı veriyor

Balkan Kupası'nı Fenerbahçe ve Sarıyer'den sonra kazanan ilk Anadolu takımı olan Samsunspor, tarihinde ilk kez 2. Lig'e düşme korkusu yaşıyor. Ligde kalması yapacağı iki maça bağlı olan Karadeniz ekibi, Türk futboluna Tanju Çolak, Serkan Aykut, Celil Sağır, Ertuğrul Sağlam gibi önemli yıldızlar kazandırdı.

Yeni Şafak
11:28 - 27/04/2018 Friday
Güncelleme: 11:36 - 27/04/2018 Friday
AA
Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'de 32. hafta sonunda 35 puan ve averajla 16. sırada bulunuyor.
Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'de 32. hafta sonunda 35 puan ve averajla 16. sırada bulunuyor.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Samsunspor, tarihinde ilk kez TFF 2. Lig'e düşme tehlikesi yaşıyor.

Karadeniz'in 53 yıllık tarihe sahip takımı Samsunspor, ligin bitimine 2 hafta kala tarihinde ilk kez TFF 2. Lig'e düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Önemli yıldızlar kazandırdı

Balkan Kupası'nı Fenerbahçe ve Sarıyer'den sonra kazanan ilk Anadolu takımı olan Samsunspor, geçmişte Tanju Çolak, Ertuğrul Sağlam, Serkan Aykut, Celil Sağır, Kenan Yelek, Vural Korkmaz, Ercan Koloğlu, Savaş Demiral, Osman Akyol, Sinan Yeşil, Orhan Kapucu, Dobi Hasan lakaplı Hasan Şengün ile Temel Keskindemir gibi önemli yıldızları Türk futboluna kazandırdı.

  • Tanju Çolak ile Serkan Aykut, Samsunspor forması ile o zamanki en üst lig olan 1. Lig'de gol krallığı yaşayan 2 futbolcu oldu. Tanju, Samsunspor formasıyla Avrupa gol krallığında üçüncülük de kazandı.

Anadolu'da Trabzonspor'dan sonra şampiyon olmak için 1986-1987 sezonunun son haftalarına kadar mücadele veren kırmızı-beyazlılar, ligi Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından üçüncü sırada tamamlayabildi.

Kırmızı-beyazlı renklere 1988-89'da "siyah" eklendi

Samsunspor futbol takımının 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazası, Türk futbol tarihinin kara sayfaları arasında yer aldı.

Sezonun ikinci devresinde Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor futbol takımının bulunduğu otobüs, Havza ilçesinde kamyon ile çarpıştı.

  • Kazada teknik direktör Nuri Asan ile futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirdi.

Karadeniz ekibi, bu kaza nedeniyle 1989 yılından itibaren kırmızı-beyazlı renklerine 'siyah'ı da ekledi.

Samsunspor, 7 kez Süper Lig'den (eski adıyla 1. Lig) düşerek, bu anlamda ilk sırada yer aldı.

Kaderi iki maça bağlı

Tarihinde 2. Lig'e hiç düşmeyen Karadeniz ekibinin ligde kalıp kalmayacağı, Giresunspor ile Ümraniyespor maçlarından alacağı ve rakiplerinin elde edeceği sonuçlara göre belli olacak.



#Samsunspor
#Tanju Çolak
6 years ago
default-profile-img