|

Anonymous Kuzey Kore'ye saldırdı

Uluslararası hacker grubu Anonymous, Kuzey Kore''nin Twitter ve Flickr gibi sosyal hesaplarına siber saldırı düzenledi. Grup, Kuzey Kore''nin son zamanlarda artan tehditlerine karşı uyarılarda bulunmuştu.

.
00:00 - 5/04/2013 Cuma
Güncelleme: 10:04 - 5/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Anonymous Kuzey Kore'ye saldırdı
Anonymous Kuzey Kore'ye saldırdı

Anonymous''un ''Operasyon Kore''ye Özgürlük'' ismini verdiği saldırılar Uriminzokkiri isminde bir haber sitesinin erişelemez bir hale gelmesine yol açtı. Bununla beraber grup bir üniversitenin veritabanına girerek 15 bin kullanıcı adı ve şifreyi ele geçirdiklerini açıkladı.

Hackerlar lider Kim Kong-un''un görevi bırakması, ülkeye demokratik bir düzenin gelmesi ve Kuzey Korelilerin internete sansüre uğramadan girebilmesi çağrısında bulundu.

Anonymous, Kuzey Korelilere yönelikyayınladığı mesajda artık ayağa kalkmalarını ve ''ezici'' hükümeti indirmelerini yazdı. Mesajda '' Yalnız değilsiniz, özgürlük, barış ve demokrasiye giden yolda yanınızdayız'' diye yazdı.

Yabancılar da giremiyor

Şuanda ülkede sadece belli bir grubun internete giriş hakkı bulunuyor. Bu kişiler de sadece hükümetin izin verdiği bir kaç siteye girebiliyor. Daha önce ülkeye gelen yabancıların mobil internete girme izinleri vardı ancak bu hizmet de kapatıldı.

11 yıl önce