|

Bu yazıyı okumak hayatınızın seyrini değiştirebilir

Sokakta, kahvede, restoranda... Arkadaşlarınızla keyifli bir sohbetin ortasındasınız. Arkadaşlarınız ceplerinden birer birer paketlerini çıkarıyorlar

Yeni Şafak ve
11:13 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 08:18 - 31/05/2016 Salı
Diğer

Size uzatılan sigara paketinden bir sigara dalı çektiniz. Eliniz cebinize, çakmağınıza gitti. Çakmağı buldunuz, sigaranızı yaktınız. Sigaranızdan okkalı bir nefes çektiniz. Tebrikler! Çektiğiniz sigara dumanı ile beraber tam 4000 adet zararlı kimyasalı da akciğerinize çekmiş bulunuyorsunuz! Sonra elinizde tuttuğunuz sigara dalına şöyle bir bakıp "günde neredeyse bir paket içiyorum! Şuna verdiğim parayı biriktirseydim, istediğim arabayı alırdım!" diyorsunuz. Haklısınız. Sigara bağımlılığınız sizden sadece beğenip te alamadığınız o arabadan fazlasını alıp götürdü! En başta sağlığınızı...



Kendi içinizden "pazartesi bırakıyorum şu sigarayı" dediniz. Ama zaten günlerden pazartesi... Sigara bağımlılığınızın sonu nereye varacak? Soluğu yatağınızda güçlükle nefes alırken ölümü bekleyerek mi geçirmek istiyorsunuz? Yoksa ani bir kalp krizini mi tercih edersiniz? Sigarayı bırakmak istiyorsunuz, çok defa da denediniz ama başarılı olamadınız. Peki sizlere sigarayı bırakmak konusunda yeni bir yardımcınız olduğunu söylesek sigarayı bırakmayı bir kez daha denemeyi düşünür müsünüz? Ancak unutmayın, hiç bir çözüm yolu irade ve kararlılığın önüne geçemez. Hemen şimdi karar verin. Güzel. Madem kararınızı verdiniz, yazıyı okumaya devam edin.



Elektronik sigaralar dünyanın dört bir yanında yaygın olarak kullanılıyor. Peki nedir bu elektronik sigara? Elektronik sigara, "e - sigara" olarak ta anılan aslında bir tür cep nargilesidir. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin aksine elektronik sigaralar duman değil "buhar" üretir. Bu yüzden dünyada genellikle "vapor device" olarak anılırlar. Elektronik sigara, pil, atomizer (coil), sıvı tankı (likit tankı) ve ağızlıktan oluşur. Elektronik sigara, tankın içindeki sıvıyı, şarj edilebilen pilden aldığı enerji ile ısıtır ve aromalı kokulu bir buhara çevirir. Bu buharın içinde elektronik sigara kullanıcısının belirlediği ölçüde nikotin bulunur.



Elektronik sigara likitleri hayvansal olmayan vejeteryan gliserin, arıtılmış saf su ve nikotinden oluşan NBase' den üretilirler. Elektronik sigara lilkitleri çok farklı aromalara sahiptirler. Bu sayede kullanıcısının çevresinde kötü bir koku oluşturmaz. Aksine, seçtiğiniz aromanın kokusunu ve tadını alırsınız. Elektronik sigaralar kullanıcısına "buhar" sağlar. Bu sayede de nikotin ihtiyacınızı giderir. Elektronik sigaraların normal sigaraya nazaran % 95 oranında daha az zararlı olduğu İngiltere' deki Royal Collele of Psycians tarafından onaylanmıştır. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, elektronik sigaraları "genellikle sağlıklı" olarak sertifikalandırmıştır. Elektronik sigara için "tamamen zararsız" denemese de normal sigaradan zararsız olduğu pek çok çevre tarafından kabul edilmiştir. Elektronik sigarayla ilgili en büyük endişe elektronik sigaranın gençler arasında popülerleşmesidir.



Ülkemizde elektronik sigara satışı sınırlandırıldığı için elektronik sigaraların fayda ve zararları tam manasıyla bilinmemektedir. Gerek yurt dışında gerekse ülkemizde 18 yaşın altındakilere elektronik sigara satışı yasaktır.

aynı zamanda oldukça ekonomiktir. Elektronik sigaralarda sadece kullanım sıklığına göre 2 haftada bir cihazın atomizer ve likitini değiştirmelisiniz.



, elektronik sigara almak için tercih edeceğiniz firmalardan bir tanesidir.

veya elektronik sigara konusunda hem bilgilendirilmek hem de bu bilgilendirilme sonrasında sizler de birer elektronik sigara ve likit sahibi olmak isterseniz Elektronilsigaraevi.com' u tercih edebilirsiniz. Gelin, sizleri elektronik sigaralar ve likitleri konusunda bilgilendirip, yönlendirelim ve sizi de bir elektronik sigara sahibi yapalım. Elektroniksigaraevi.net adresinden elektronik sigaralar konusunda hem bilgi sahibi olabilir hem de dilediğiniz likit veya elektronik sigarayı tercih edebilirsiniz.



Sigarayı bırakmak sizin için en iyi seçenek. Hangi yöntemle olursa olsun. Tüm seçenekleri deneyip kurtulamadıysanız Elektronik Sigaraya bir şans verebilirsiniz.



Kaynak : Elektroniksigaraevi.net/blog



#elektronik sigara
#sağlık
#teknoloji
8 yıl önce