|

Çocuklara faydalı içerikler üreten 'Sertaç Abi' artık Bekir Develi'nin kanalında

YouTube'da çocuklar için üretilen milyonlarca video aslında sakıncalı içerikler barındırıyor. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların pandemi döneminde bolca video içerik tükettiği düşünüldüğünde anne ve babalar kontrolü kaybedebiliyor. YouTube'da kültürel değerlerimize sahip çıkarak çocuklar için hem eğlendirici hem de bilgilendirici çeşitli içerikler üreten isimler ve kanallar da mevcut. 'Sertaç Abi' ismiyle YouTube'da oyun videoları üreten Sertaç Güngör bu isimlerden biri. Yayınladığı videolar milyonlarca kez izlenen ve çocukların 'Sertaç Abisi' olmayı başaran Güngör, Bekir Develi'nin kanalında programa başladı. Pazar sabahları 10'da canlı olarak ekrana gelen 'Sertaç Abi ile Oyun Canavarı' ilk iki bölümde 50 bin izlenme ortalamasını yakaladı.

11:43 - 15/03/2021 Pazartesi
Güncelleme: 17:17 - 15/03/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Bekir Develi ve Sertaç Güngör
Bekir Develi ve Sertaç Güngör
Başta YouTube olmak üzere Facebook, Twitter
,
ve
Instagram
gibi platformlar,
küçük yaştaki çocuklar için
sakıncalı olabilecek
çok sayıda içerik
barındırıyor. Bu içerikleri sınırlandırmanın çeşitli yöntemleri var. Ama yine de bu özellikler
milyonlarca kişi tarafından
aktif olarak kullanılmıyor. Üstelik gereken
filtreleme de başarılı şekilde
yapılamıyor. Dolayısıyla özellikle ilkokul çağındaki çocuklar kendileri için
sakıncalı olabilecek içeriklere
maruz kalabiliyor. Akıllı telefon ya da tabletten
saatlerce video izleyen
çocuklarda beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabiliyor. İşin
bağımlılık boyutu
bir yana
'zehirli'
sayılabilecek videolar da ciddi bir problem oluşturuyor.

Kültürel değerlere sahip çıkan biri var: Sertaç Abi

Ama tüm bunlara rağmen çocuklara özel bilgilendirici içerikler oluşturan kanallar da var. Özellikle eğlence ve eğitimi bir arada sunan
YouTube kanalları
, 'zararlı' içeriklerin tam tersi etki yapıyor. Bu kapsamda
örnek göstermekte yarar var. Zira kanalın açıklama kısmında da özellikle belirtildiği gibi
Sertaç Güngör
aslında kendi kültürümüze, değerlerimize ve medeniyetimize uygun içeriklerle çocukları hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.
Kanal içeriği daha çok ilkokul çağındaki çocuklara hitap ediyor.
Sertaç Abi,
bu yaştaki çocukların çok fazla zaman ayırdığı
PUBG Mobile, Minecraft
,
Roblox
gibi oyunları özel olarak anlatıyor. Kendine has üslubuyla birlikte kültürel değerler konusunda da epey hassas davranıyor.

'Sertaç Abi' YouTube'daki popülerliğini şimdilerde daha büyük bir mecraya taşıdı. Türkiye'nin tanınmış televizyoncularından Bekir Develi'nin 2020 yılında kendi adıyla açtığı ve kısa sürede 500 yüz bin aboneye ulaşan kanalında programa başlayan Sertaç Abi, ilk iki haftada büyük ilgi gördü. Pazar günleri sabah 10'da canlı olarak ekrana gelen 'Sertaç Abi ile Oyun Canavarı' şimdiden 50 bin izlenme ortalamasını yakaladı ve yüzlerce yorum aldı. Çocuklar ile canlı yayında oyun oynayan, geçilmez elleri geçen Sertaç abi, bin TL'ye varan play kod da hediye ediyor.


Peynir Gemisi, Çocuklar İçin Siyer, Herkes İçin Siyer, Kalanlar, Tarih Yerinde Anlatılır ve Keşke Benim Olsa gibi özel programlarla izleyicilerin karşısına çıkan
Bekir Develi,
Sertaç Abi
ile kapsamlı bir röportaj da gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saatlik videoda; çocuklar YouTube'ta kimleri izliyor, oyunlarla birlikte gelen tuzaklar ya da dijital dünyadaki tuzakları anlatan Sertaç Güngör, kendine has üslubuyla da küçük izleyicilerinin dikkatini çekiyor.
#youtube
#video
#çocuklar için youtube kanalları
#sertaç abi youtube
3 yıl önce