Google ortalığı karıştırdı

Ajanslar
00:00, 10/08/2014, PazarG: Güncelleme: 13:17, 10/08/2014, Pazar
Yeni Şafak
Google ortalığı karıştırdı
Google ortalığı karıştırdı

Google'dan cumhurbaşkanı seçimi için hazırladığı ve 'doodle' olarak adlandırılan özel logo tartışma yarattı. Logoda Google'un sandığın içine atılmış olarak gösterdiği pusulada işaretli olan kutucuk hem Ak Parti hem de CHP tarafından tepki topladı. CHP'liler bu kutucuğun Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ak Partililer ise Ekmeleddiin İhsanoğlu'nu işaret ettiği belirterek itiraz ediyor.

Google'ın Türkiye kullanıcıları için Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı 'doodle' CHP'lilerin tepkisine yol açtı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, önemli günleri kendine özel tasarımı olan ''doodle'larla kutlayan Google'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı grafikte sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verilmesine tepki göstererek, tasarımın kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda yasağının dün saat 18.00'de başladığını hatırlatarak, "Ancak Google adlı erişim sitesinde bulunan görselde sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verildiği tespit edilmiştir" dedi.

Seçimlerde üç aday bulunduğunu ve aday sıralamasının belli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Şikayet edilen sitede belli bir adaya oy veriliyormuş gibi gösterilmesi sebebiyle, usule, yasaya, YSK karar ve genelgelerine aykırılığın giderilmesi ve görselin kaldırılması için Nilüfer İlçe Seçim Kuruluna, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı adına tarafımca itiraz dilekçesi verilmiştir. Herhangi bir adayın pusulada sıra belli edilerek tüm Türkiye ve dünyada erişilebilen bir ortamda görsel olarak gösterilmesi doğru değildir. Yapmış olduğumuz itirazın amacı, seçimin yasalara uygun, eşit ve demokratik platformda geçmesinin sağlanmasıdır."

SEÇİME ÖZEL DOODLE

Google, Türkiye ana sayfasında cumhurbaşkanı seçimine özel logo hazırladı. Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, "Google" yazısında, üzerinde Türk bayrağı olan seçim sandığına, üç adayın bulunduğu seçmen pusulası atılırken görülüyor. Üzerine tıklandığında Türkiye'de ilk kez gerçekleştiren cumhurbaşkanı seçimine ilişkin bilgilere ulaşılabilinen logo üç boyutlu olarak tasarlandı. "Doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logolar, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, logonun üstüne tıklayarak o güne ait daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026