|

Mühendis çift savunma sanayi için üretiyor

Sakarya'da yaşayan mühendis Emre Sait ve Çiğdem Adatepe çifti, geliştirdikleri projelerle M-60, M-48, M-52 tankları ile Poyraz Mühimmat Aracı, Fırtına ve Panter obüslerine ait yedek parça üretiyor.

Yeni Şafak
13:33 - 31/05/2017 Çarşamba
AA
Emre Sait ve Çiğdem Adatepe çifti, M-60, M-48, M-52 tankları ile Poyraz Mühimmat Aracı, Fırtına ve panter obüslerine yedek parça üretimi gerçekleştiriyorlar.
Emre Sait ve Çiğdem Adatepe çifti, M-60, M-48, M-52 tankları ile Poyraz Mühimmat Aracı, Fırtına ve panter obüslerine yedek parça üretimi gerçekleştiriyorlar.

Sakarya'da yaklaşık 15 yıldır çalışmalarını yürüten elektrik elektronik mühendisi Emre Sait ve Çiğdem Adatepe çifti, M-60, M-48, M-52 tankları ile Poyraz Mühimmat Aracı, Fırtına ve panter obüslerine yedek parça üretmenin yanı sıra denizaltı sistemleri üzerinde yürüttüğü çalışmalarla da dikkati çekiyor.

Silah sistemlerine ait yedek parçaların yurt dışından tedarik edildiğini ve Türkiye'ye çok yüksek fiyatlara mal olduğunu gören Adatepe çifti, bu alanda yaptıkları araştırmalar neticesinde Adapazarı'nda kurdukları mühendislik şirketi bünyesinde kısa sürede çalışmalarının meyvelerini almaya başladı.


Hedefimiz savunma sanayini daha ileriye götürmek

ATP Mühendislik firmasının sahibi Emre Sait Adatepe, yaptığı açıklamada, yazılı ve görsel medyadan okuduğu haberlerde silah sistemlerindeki yedek parçaların yurt dışından çok yüksek fiyatlarla tedarik edildiğini fark ettiğini, "Biz bunu yerli ve milli imkanlarla yapabilir miyiz?" düşüncesiyle başladıkları çalışmaların giderek büyüdüğünü ve savunma sanayiye milli imkanlarla üretilmiş binlerce parça tedarik ettiklerini anlattı.

Özellikle savunma sanayi envanterinde bulunan M-60, M-48, M-52 tankları ile milli imkanlarla yapılan Poyraz Mühimmat Araçları, Fırtına ve Panter obüslerine ait yedek parçaları ürettiklerini aktaran Adatepe, genellikle zırhlı araçlara ait kontrol kutuları, sensör, siviç, röle ve bu sistemi tamamlayabilecek kablolar ürettiklerini bildirdi.


Denizaltı projesinde hedef 2018

Denizaltı ile ilgili projeleri olduğunu ve bunu geliştirip savunma sanayi alanındaki dışa bağımlılığı minimum seviyeye indirmeyi hedeflediklerini kaydeden Adatepe, "Projemizin yüzde 50'si bitmiş durumda. Hedefimiz Haziran 2018'e kadar projeyi bitirip, savunma sanayinin hizmetine sunmak.


İnovasyon çalışmalarımızı artırmayı düşünüyoruz

Elektrik Elektronik Mühendisi Çiğdem Adatepe ise "Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaları, Milli Savunma Bakanlığımız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da desteğiyle hızlandırarak daha fazla projede yer alarak, inovasyon çalışmalarımızı artırmayı düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." şeklinde konuştu.


#Emre Sait
#Çiğdem Adatepe
#Milli Savunma Sanayi
#İnovasyon
#Denizaltı
7 yıl önce