|

Tesla otomatik pilotu yine kaza yaptı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Tesla Model S aracını otomatik pilotta kullanan kadın, park halindeki polis aracına çarptı. Kazada can kaybı olmazken Tesla sürücüsü hafif yaralandı. Bu olayla beraber Tesla'nın otomatik pilot özelliğinin güvenirliği hakkında tartışmalar yeniden başladı.

Yeni Şafak
10:58 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:02 - 30/05/2018 Çarşamba
Tesla aracı otomatik pilottayken park halindeki polis aracına çarptı.
Tesla aracı otomatik pilottayken park halindeki polis aracına çarptı.

Tesla Model S’in otomatik pilotu, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde park halindeki polis aracına çarptı ve sürücüsünün hafif yaralanmasına sebep oldu.

Polis aracının park halinde olması ve polislerin araçta olmaması olası bir can kaybını engelledi ve iki araçta da maddi hasarlar oldu. Tesla, geçtiğimiz aylarda yine bir kaza sonrasında yaptığı açıklamayla otomatik pilot özelliğinin sürücünün sorumluluklarını tamamen ortadan kaldırmadığına dikkat çekmişti.


‘Ellerinizi direksiyondan ayırmayın’

Otomatik pilot özelliğinin tüm kazaları engellemeyeceğine dikkat çeken yetkililer, sürücüleri ellerinin sürekli direksiyonda olması konusunda uyarıyor.

Son kazayla birlikte Tesla'nın "yarı bağımsız sürücü modu" tekrar tartışmalara konu oldu ve kazayla ilgili teknik araştırma devam ediyor.

Kaza sırasında sürücünün ne yaptığı ise henüz açıklanmadı. Tesla Model S, yarı bağımsız sürüş modunda çeşitli ses ve görsel efektlerle kullanıcıları tehlikelere karşı uyarıyor. Bu yüzden sürücünün ellerinin direksiyonda ve hamle yapmaya hazır olması hayati önem taşıyor.


123 bin aracı geri çağırmıştı

Tesla, geçtiğimiz Mart ayında , direksiyon sorunu nedeniyle Nisan 2016'dan önce üretilen 123 bin Model S aracı geri çağırdığını açıklamıştı. Soğuk hava koşullarında tuzlanan yollardaki kalsiyum ve magnezyumun Model S araçların direksiyon civata dişlerinde aşınmaya neden olduğu kaydedilen açıklamada, bunun düşük hızlarda sürüşü ve park anında sürücüyü zorlayabileceği ifade edilmişti.

#Tesla
#Otopilot
#Kaza
#Model S
6 yıl önce