|

Twitter doğru bilgi için Reuters ve Associated Press ile iş birliği yaptı

Twitter, platformdaki bilgileri hızlıca doğrulamak ve yanlış bilgilerle mücadele etmek için Reuters ve Associated Press ile bir ortaklık kurdu. Kurulan özel ekip, Keşfet kısmındaki tweet'leri analiz edip bilgilerin doğrulaması kısmında devreye girecek.

Yunus Emre Şahin
17:05 - 4/08/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 4/08/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Twitter
Twitter

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal platformlar için sahte haberler ve manipüle edilmiş içerikler artık her zamankinden çok daha büyük tehdit oluşturuyor. Bu yüzden verilerin doğrulanması işleminde çeşitli kurumlarla iş birliği yapılıyor. Twitter, son olarak bu noktada Reuters ve Associated Press ile birlikte çalışmaya başladı. Asıl amaç, platformdaki sahte haberlerle mücadele etmek.


Şu anda Twitter Küratörlük Ekibi, Twitter'da trend olan içeriği yönetmekten ve izlemekten sorumlu. Sıklıkla olduğu gibi, seçimler veya farklı acil durumlar ya da büyük olaylar hakkında yanlış bilgilerin hızlıca yayılmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Associated Press Küresel İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Tom Januszewski konuyla alakalı tek cümlelik bir açıklaması da var:



#twitter
#twitter spaces
#twitter fleets
#twitter sesli tweet
3 yıl önce