|

Twitter önemli olayları canlı yayın ile kullanıcılarına sunacak

Popüler sosyal paylaşım devlerinden biri olan Twitter, gerçek dışı haberin öne geçebilmek için yeni bir çalışmaya daha imza attı. Yapılan çalışma doğrultusunda sosyal medya platformu, medya organları ile yaptığı anlaşma doğrultusunda kullanıcılarına önemli olayları canlı olarak izletecek.

Yeni Şafak
11:29 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 12:00 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Twitter kullanıcıları, canlı yayın özelliği sayesinde önemli gelişmeleri canlı olarak izleyebilecek.
Twitter kullanıcıları, canlı yayın özelliği sayesinde önemli gelişmeleri canlı olarak izleyebilecek.

Dünyanın önde gelen sosyal paylaşım platformlarından biri olan Twitter, tartışmasız küresel çapta önemli olayların takip edildiği bir mecra olarak kaşımıza çıkıyor.

Twitter kullanıcıları önemli gelişmeler olduğunda ilk olarak Twitter’a bakması ve olayla ilgili milyonlarca paylaşım yapılması söz konusu olayın hızlıca yayılmasına ve milyonlarca kişinin anında ulaşmasına olanak sağlıyor. Lakin bilgi akışına müdahale eden kötü niyetli insanlar ise bu akışına gerçek dışı haberler ekleyerek olayları saptırma mücadelesinden hiç vaz geçmiyor.


Bu durumun önüne geçmek isteyen sosyal medya devi, çeşitli çalışmalar yürüyor. Lakin ne yazık ki bu çalışmalar yeteri kadar etkili olamıyor. Ama çalışmalarına hız kesmeden de devam ediyor.

Twitter platformunda bu seferde canlı yayın projesini devreye sokarak bu durumun önüne geçmeyi planlıyor. Önemli olayları yayın kuruluşları ile anlaşarak anbean canlı yayınlamayı planlayan Twitter, en başta yerel haber kaynakları ile görüşmeyi planlıyor.



Bu uygulamayı BuzzFeed News daha şimdiden onayladı. Twitter’ın video sorumlusu Kayvon Beykpour, BuzzFeed News’e yaptığı açıklamada
” İnsanları bilgilendirmek ve konu ile alakalı bilgiler sunabilmek için yeni yöntemler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz”
ifadelerine yer verdi.

Çalışmaların devam ettiği bu özelliğin şuan aktif durumda olduğunu belirtmekte fayda var. Zira ABD’nin Florida eyaletindeki bir lisede 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı, Twitter üzerinden saatler boyunca canlı yayın olarak kullanıcılara sunuldu.

#Twitter
#canlı yayın
#sosyal medya
6 yıl önce