|

AK Partili Mustafa Şen'den canlı yayında anket açıklaması: İstanbul Ankara ve İzmir'de son durum ne?

Semih Bozkuş
21:59 - 14/03/2024 Perşembe
Güncelleme: 22:15 - 14/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu programda yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Anketler üzerinden İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti adaylarının son durumunu paylaşan Şen, Murat Kurum'un önde, Turgut Altınok'un rakibiyle baş başa olduğunu; Hamza Dağ'ın ise farkı hızla kapattığını ifade ederek, "Bu maçı alacak." dedi.

Türkiye 31 Mart'ta Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi için sandık başına gidecek.

Tüm Türkiye'de yaşanacak seçim heyecanı giderek artarken İstanbul, Ankara ve İzmir ise öne çıkıyor.

16 günün kaldığı demokrasi şöleni öncesinde Belediye Başkan Adaylığı için yarışacak isimlerin anketlerdeki durumları da yavaş yavaş şekilleniyor.

Vatandaşların merak ettiği anket sonuçlarına ve adayların son durumuna ilişkin en yeni bilgi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen'den geldi.

"İstanbul'da son durum Murat Kurum"

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Seçime Doğru' programına katılan Şen, anketler üzerinden İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti adaylarının son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un seçim yarışını bir puan önde götürdüğünü ifade eden Şen, Turgut Altınok'un da rakibiyle baş başa olduğunu söyledi.

"Hamza Dağ o maçı alır"

Hamza Dağ'ın da İzmir'de rakibiyle arasındaki farkı hızla kapattığını kaydeden Mustafa Şen, "Hamza Dağ, o maçı alır gibi geçiyor içimden. O kadar kolay olduğunu söylemiyorum ama oraya doğru gidiyor. Hızla yükseliyor."

Dağ'ın çok iyi bir seçim kampanyası yapmakta olduğunu vurgulayan Şen, farkın çok hızlı bir şekilde kapanmasının sebebi olarak da mevcut belediye başkanı Tunç Soyer ile CHP'nin yeni adayı Cemil Tugay arasındaki çatışmaların ve Soyer'in hiçbir şey yapmamış olmasını gösterdi.



#Mustafa Şen
#Murat Kurum
#Turgut Altınok
#Hamza Dağ
#Seçim
#Anket
1 ay önce