|

Mete Yarar 'DEM-CHP ittifakı' örneğiyle sordu: Türk toplumu Erdoğan'dan ne istiyor?

Hüseyin Berk
22:24 - 1/04/2024 Pazartesi
Güncelleme: 23:10 - 1/04/2024 Pazartesi
Yeni Şafak

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, yerel seçim sonuçlarını tvnet canlı yayınında değerlendirdiği konuşmasında, CHP-DEM Parti ittifakını örnek gösterip vatandaşların neyi istediği konusunda iktidarı yönlendirmesi gerektiğini anlattı. DEM Parti'nin terör örgütünün uzantısı olduğunu vurgulayan Yarar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de terörü sıfırladı mı? Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya huzur geldi mi? Yatırımlar müthiş bir şekilde aktı mı? O zaman neden ikiyüzlülük yapıyorsunuz?" diye sordu. Bugün milliyetçi oyların bile CHP-DEM ittifakına kaydığını belirten Yarar, "Seçimi kazanıp 'Apo' sloganları atıyorlar. Ben Erdoğan olsam sorardım; 'PKK ile mücadelede neyi yanlış yaptım, toplum terörü bitirmeyi mi, başka bir şeyi mi istiyor?' diye. Bir taraftan terörle mücadele isteyeceksiniz, bunu bugüne kadar en doğru yapan politikayı güdeni de potaya koyacaksınız. Soralım o zaman toplum ne istiyor, Erdoğan'a neyin mesajını veriyor?" ifadelerini kullandı.

Türkiye yerel yönetimlerini seçmek için dün sandık başına gitti. 44 siyasi partinin yarıştığı
, 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullandı. Seçimde, katılım oranı önceki seçimlere göre düştü. Seçime katılım oranı yüzde 80'in altında kaldı. Bu oran 2019’daki yerel çimlerde yüzde 84,67’ydi. Genel tabloda CHP önde çıkarken Cumhur İttifakı seçimlerin ikincisi oldu ve Türkiye haritası değişti. Bu durum, 7 Haziran 2015 genel seçimlerindeki gibi ‘Seçmenin AK Parti’ye mesajı’ olarak yorumlandı.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Serhat İbrahimoğlu moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Net Bakış programında, seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Mete Yarar 'DEM-CHP ittifakı' örneğiyle sordu: Türk toplumu Erdoğan'dan ne istiyor?

Yarar, CHP-DEM Parti ittifakını örnek gösterip vatandaşların neyi istediği konusunda iktidarı gerekirse referandumla yönlendirmesi gerektiğini anlattı.

DEM Parti'nin terör örgütünün uzantısı olduğunu vurgulayan Yarar,
"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de terörü sıfırladı mı? Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya huzur geldi mi? Yatırımlar müthiş bir şekilde aktı mı? O zaman neden ikiyüzlülük yapıyorsunuz?
" diye sordu.
Bugün milliyetçi oyların bile CHP-DEM ittifakına kaydığını vurgulayan Yarar,
"Seçimi kazanıp 'Apo sloganları' atıyorlar. Ben Erdoğan olsam sorardım; 'PKK ile mücadelede neyi yanlış yaptım, toplum terörü bitirmeyi mi istiyor?'"
dedi.

"Yatırım mı istiyorsunuz, PKK ile mücadele mi? Barış süreci mi?"

Yarar'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Muhalifler, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresi kalktı iddiasıyla Türkiye’de ortalığı ayağa kaldırdılar. Öyle bir şey olmamasına rağmen bu yalanı attılar.

Bugün PKK’nın Türkiye'de siyasi uzantısı var mı diye sorsam, 'öyle bir şey var mı?' diye soran olur mu sizce? Çocuklar da dahil bilir değil mi herkes kimin uzantısı olduğunu?

O zaman neden ikiyüzlülük yapıyorsunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de terörü sıfırladı mı? Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya huzur geldi mi? Yatırımlar müthiş bir şekilde aktı mı? Faydası oldu mu? Daha güvenli, huzurlu yaşıyorlar. Günlük hayatlarında turizm gibi birçok hizmeti sürdürebiliyorlar.

Öbür taraftaki bir grup 'megri megri'yi hiç unutmuyor. 'PKK ile mücadele için doğru bulmuyorum' , 'Daha barışçıl tedbirleri hayata geçirmeliyiz' , 'Biz Türkiye İttifakı yapacağız.' diyorlar. Bu 'büyük ittifakın' Esenyurt, Akdeniz, Mersin açılımı oluyor.

Dün de gördük işte. Seçim sonrası 'Apo’ya özgürlük' sloganları atılıyor. Ben sorayım siz istiyor musunuz gerçekten?
Siz de imza atın.
Bir taraftan terörle mücadele isteyeceksiniz, bunu bugüne kadar en doğru yapan politikayı güdeni potaya koyacaksınız.
Nedim’e (Şener) yaptıkları gibi Kürt düşmanı yapacaksınız.
Arkadan da iş çevireceksiniz.
Günlük hayatı özgürleştirdiğiniz, Kürtçe'ye yayın birçok şeyi normalleştirdiğiniz yerde.
Ben sorardım, 'PKK ile mücadelede neyi yanlış yaptım? İstemiyor musunuz?' diye. Kimsemin bir sıkıntısı yok
.
Terörle iltisaklı partiden iş yapmanızdan kimse rahatsız değil. Bazı milliyetçi oylar da oraya kayıyor. Onun orada olduğunu bildiği halde kayıyor. Millet ne mesaj veriyor?
Toplum ne istiyor Cumhurbaşkanı'ndan?
Terörle bitirmeni mi istiyor? DEM’le çözüm süreci başlatmanı mı istiyor?
Bir tarafta terörle mücadele ediyorsun seni başka yeri koyuyor. Bir taraftan da DEM’le iş tutanlar seni çözüm süreci başlatacağını söylüyorlar.

Türkiye İttifakı adı altında iş birliği yapıp normalleşiyorlar. Yatırım mı istiyorsunuz? Ülkenin kaynakları sınırlı.

ABD’de kaynaklar kıttır. ABD’de neden sağlık sistemi paralı? Üniversiteler pahalı, neden? ABD’de neden başka bir şey yok. Avrupa’da sağlık sistemi ücretsiz okullar bedava. Herkes başka yerden vazgeçiyor. Birisinin maaşı düşük, diğerinin düşük. Soralım o zaman toplum ne istiyor?"

#Mete Yarar
#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#DEM Parti
#PKK
1 ay önce