16:06, 30/09/2026, Çarşamba
Piyasa değeri tam 40 milyon TL: Evin deposundan 8 ton titanyum çıktı
Bartın ve Amasra'da gerçekleştirilen operasyonlarda bir evin deposunda 8 ton titanyum maddesi ele geçirildi. Piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon TL olduğu belirtilen maddeler AFAD ve bomba imha ekiplerince incelenirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen kaçakçılık soruşturması kapsamında emniyet güçleri tarafından Bartın merkez ve Amasra ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda dikkat çeken bir bulguya ulaşıldı. Kent merkezinde A.B.'ye ait bir evin deposunda yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 40 milyon Türk Lirası olduğu değerlendirilen 8 ton titanyum maddesi ele geçirildi.
Depoda bulunan gizemli maddenin güvenliğinin sağlanması ve olası risklerin önlenmesi amacıyla olay yerine AFAD ve Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından titizlikle gerçekleştirilen analizler sonucunda, ele geçirilen titanyum maddesinin halk sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir olumsuz durum barındırmadığı tespit edildi. Operasyonun ardından depo sahibi A.B. ile birlikte olayla bağlantısı olduğu belirlenen S.Ç. ve H.B. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı adli soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.










