11:08, 26/02/2025, Çarşamba
Şifa Hastanesi'ne Türk eli değdi: Açılış için gün sayılıyor
Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasından sonra Filistinliler bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak adına var güçleriyle çalışmaya devam ediyor. Türk yardım kuruluşlarının da faaliyetlerini yürüttüğü Gazze'de, bölgenin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi de yoğun uğraşlarla yeniden ayağa kaldırılıyor.
Şifa Hastanesi Türk bayrağıyla ayağa kalkıyor
Hak İnsani Yardım Derneği'nin üstlendiği çalışmalarla hastanenin dış cephesi onarıldı, boyaları yapıldı ve elektrik tesisatı tamamlandı. Gazzelilerin yaralarını sarmak için artık gün sayan hastanedeki son durum böyle görüntülendi.

Gazzelilere mezar olmuştu
Soykırımın ilk aylarından itibaren büyük saldırılara maruz kalan, yüzlerce insana mezar olan Şifa Hastanesi, defalarca işgalcilerin baskınına uğramış, ateşe verilmiş ve bombaların hedefi olmuştu. İşgalcilerin çekilmesiyle birçok farklı noktada toplu mezarlara ulaşılan hastanede insanlık dramı yaşanmıştı. Ateşkes süreciyle hızlanan yeniden inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Hastanenin avlusunun çeşitli yerlerinde onlarca çürümüş, yanmış, kesilmiş, toplu veya tek başına gömülmüş cenazeye rastlandığı bildirilirken aynı noktada çalışmaların sürdüğü aktarıldı. Cenazelerin sayısının kesin olarak belirlenmesinin henüz mümkün olmadığı da gelen bilgiler arasında.

Dünya
Türk yardım derneği kolları sıvadı: Şifa Hastanesi yeniden ayağa kaldırılıyor

Dünya
Gazzeli kadın Şifa Hastanesi çevresinde kocasının kıyafetlerini buldu: Onun kokusunu alıyorum

Dünya
Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis: Hastane büyük bir ölümhaneye döndü

Dünya
Terör devletinin kaçırdığı Şifa Hastanesi Müdürü sevdiklerine kavuştu: Gazze’yi ve Şifa Hastanesi’ni yeniden inşa edeceğiz










