|
Türkiye’nin terörü azmettiren ve destekleyen terör muhibbi devletlerle hesaplaşma stratejisi

Türkiye terörle mücadelenin en önemli safhası olan terörü azmettiren terör muhibbi ve destekçisi ülkelerle hesaplaşma sürecini bir strateji olarak, NATO’nun Madrid’de organize edilen 32. NATO liderler zirvesinde devreye soktu. Böylece Türkiye NATO’nun 2030 stratejik perspektifini gözden geçirmek için Madrid’de toplanan NATO’ya terör örgütleri konusunda önemli bir istikamet verdi. FETÖ, PKK, PYD, YPG, DEAŞ ve eteklerindekiler toplu halde ilk kez bir NATO belgesinde “terör örgütü” tanımıyla geçti. Bilindiği gibi PKK/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerinin 1 numaralı azmettiricileri ABD NATO, Almanya, Fransa ve bu ülkelerin kullandığı İsveç, Finlandiya ve Yunanistan gibi piyon veya tetikçi ülkeler var. Türkiye’yi terör örgütlerini kullanarak siyasi istikrarsızlık ve darbe süreçlerine götüren bu ülkeler üstelik bizim NATO müttefiklerimiz! Böyle dostluk ve müttefiklik düşman başına diyelim.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİDERLER ZİRVESİ KAPSAMINDA TERÖRİZM KONULU OTURUMDA TERÖR MUHİBBİ İKİ YÜZLÜ NATO ÜLKELERİNİ YAYINLADIĞI VİDEO İLE DEŞİFRE ETTİ.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamındaki terörizm konulu oturumda liderlere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin terörle mücadelesinin anlatıldığı videoyu izletti. Videoda, terör örgütlerinin faaliyet ve gösterilerine bazı NATO ve AB ülkelerinin müsamaha gösterdiğine ve bu örgütleri desteklediklerine dair görüntüler de yer aldı. Yayınlanan bu video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından liderlere “NATO, terörün her türüyle mücadeleyi taahhüt etmeli” mesajı verildi.

ABD’NİN PKK/PYD
VE FETÖ’YE DESTEĞİ

ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’ye terörle mücadele maskesi altında para, eğitim ve silah desteğini sürdürdüğü belirtilen videoda, Pensilvanya’daki FETÖ kampının görüntüleri eşliğinde, “FETÖ lideri hala adeta hesap vermekten kaçıyor ve Pensilvanya’daki çiftliğinde yaşayarak, terör örgütüne talimatlar vermeye devam ediyor.” ifadelerine yer verildi. PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen saldırılardan görüntülere yer verilen videoda, Türkiye’nin bütün terör örgütleriyle yürüttüğü kararlı mücadeleye işaret edildi.

AVRUPA’NIN TERÖRE KARŞI TAKINDIĞI TUTUM DA BELGELERLE GÖSTERİLDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, “Hiçbir NATO müttefikinin Türkiye kadar terör saldırılarına maruz kalmadığını anlamalı ve bunu akıldan çıkarmamalıyız.” sözlerine de vurgu yapılan videoda, Avrupalı müttefiklerin Türkiye’ye yönelen teröre karşı tutumlarına dikkat çekildi.

Fransa’nın başkenti Paris, İngiltere’nin başkenti Londra, Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Finlandiya’nın başkenti Helsinki ile İsveç’in Malmö ve Almanya’nın Düsseldorf şehrindeki terör örgütü yandaşlarının gösterilerinin yer aldığı videoda, “Türkiye, teröre karşı kararlı şekilde mücadelesini sürdürürken NATO müttefikleri ne yazık ki Ankara’nın ulusal güvenlik endişelerine gözlerini kapadı. Birçok Avrupalı müttefik ise Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve Türk vatandaşlarının hayatlarını tehdit eden terör örgütü PKK ve iltisaklı gruplara doğrudan ya da dolaylı şekilde siyasi, finansal ve silah desteği vermeyi sürdürüyor.” vurgusu yapıldı.

Madrid Zirvesi’nde terörle mücadele Türkiye’nin önemli katkıları ile nedeniyle gündemin üst sıralarında yer alırken “Üye ülkeler birbirine karşı olan sorumluluklarını bir kez daha hatırlamalı ve terörün her türüne karşı mücadeleye tam destek vermeyi sürdürmeli. Birlikte güçlüyüz ve birlikte terörü yenebiliriz.” mesajı verildi.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER NATO’YA NASIL GİRİLİR HABERLERİ YOK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç ve Finlandiya ilgili olarak “
Bu ülkeler terörle mücadele konusunda terörizme meydan verdiği, teröristlere kapıları açık tuttuğu sürece bizden destek alamazlar dedik.
Şu anda da aynı noktadayız. Değişen bir şey yok. Eğer NATO toplantısında terör gösterileri ekrana yansıtıldıysa bunun bir anlamı var. Eğer liderlere kitapları, görüntüleri, belgeleri dağıttıysak bunun bir anlamı var.
‘Buna bir bakın. Burada ne var ne yok bunları görün’
dedik. Tabii iş bitmedi. Ne Kılıçdaroğlu ne Meral Akşener, bunlar siyaseti hala öğrenmiş değiller. Yani NATO’ya nasıl girilir veya girilmez bunlardan haberleri yok. Şurası da önemli; Türkiye, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarının mutabakat metnine attıkları imzalarla davet süreci başladı. Bunlar NATO’ya girmiş değil. Böyle bir şey de yok. Kaldı ki Türkiye’nin bu işe evet demesi Tayyip Erdoğan’la da bitmiyor. Nerede bitiyor? Parlamentoda bitiyor. Parlamentonun onay yetkisi var. Bu öyle bir anlaşma. Yani NATO’ya girmesi için bizim bir defa parlamentomuzdan onay alması lazım. Bunları da bilmeleri lazım.” dedi.
ERDOĞAN NEDEN ZAFERLE ÜLKESİNE DÖNÜYOR

Türkiye Başkanı Erdoğan’ın başarısı dünya gündeminde ilk sıralarda yer buldu. Türkiye, kararlı duruşundan taviz vermedi, Madrid’de Finlandiya ve İsveç ile imzaladığı ‘Üçlü Muhtıra’da somut kazanımlar elde etti. Mutabakat, dünya basınında geniş yer buldu. Süreci yakından takip eden dünya basını, Türkiye’nin ‘istediğini aldığını’ yazdı. The Economist dergisi de, ‘Recep Tayyip Erdoğan eve zaferle dönüyor’ ifadesini kullandı. Bugün gelinen noktada Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan PKK/PYD, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine destek veren ABD Başkanı Biden başta olmak üzere bazı NATO ülkelerini açıkça deşifre etmiştir. Bu açıklamalar karşısında Biden ‘Erdoğan’la görüşmek için sabırsızlanıyorum’ açıklamasını yapmıştır. Bundan sonra teröre destek veren ülkeler ile Türkiye içindeki muhalefet için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Özellikle Kılıçdaroğu ve Akşener için!

#NATO
#FETÖ
#PKK
#PYD
#YPG
#DEAŞ
2 yıl önce
Türkiye’nin terörü azmettiren ve destekleyen terör muhibbi devletlerle hesaplaşma stratejisi
Kara dinlilerle milletin savaşı
Köprü
Yenildiler
Jeopolitik buhran
Ortadoğu’da bölgesel savaşın yeni aşaması