|
Güneşten besinlerle korunun

Güneş, deniz, tatil, yazın keyfi herkes için bambaşka. Ancak keyfi eziyete dönüştürmek de mümkün. Neredeyse cilt kanseri ile özdeşleşen güneşle randevuya hazırlıklı olmak gerekiyor. Güneş artık bize dost değil. Atmosferde bulunan ve zararlı güneş ışınlarını süzen ozon tabakası bildiğimiz sebeplerle delindi ve süzülemeyen ultraviyole ışınları cildin savunma bariyerini yok ederek çeşitli hastalıklara ve erken yaşlanmaya yol açıyor.

Güneş artık dost değil ancak korunmasını bilirsek düşman da değil. Hâlâ doğada bilinen en zengin D vitamini kaynağı, depresyon ve pek çok sağlık sorununun ilacı. Durum böyle olunca güneşle barışık yaşamanın yollarını öğrenmeli ve uygulamalıyız. Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın en etkili yolu ise bilinçli beslenmek. Bilinçli bir beslenme programı, 27 günde bir yenilenen cilt tabakasını içerden besleyerek ölü hücrelerin atılmasını sağlıyor. Cildin savunma mekanizmasını güçlendirip cildi zararlı etkenlerden korur. Cilde renk veren pigmentasyon işlevini düzenler. Güneşin cilt kuruluğunu arttıran etkilerine karşı nem oranı dengeler. Bağışıklık sistemini düzenli çalışarak olası kanser ve diğer hastalık risklerini ortadan kaldırır.

Paça çorbası

MALZEMELER: 4 adet kuzu paça, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un. Sos için: 5 diş dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke.

YAPILIŞI: Temizlenmiş paçalar iyice yıkanır. Düdüklü tencerede üzerini dört parmak aşacak kadar su eklenir. Paçalar iyice yumuşayana dek (yaklaşık 1 saat) pişirilir. Diğer yanda yoğurt, yumurta sarısı iyice çırpılır. İçine un ve birkaç kaşık su eklenip tekrar çırpılır. Üzerine çorbanın suyundan 1 kepçe ilâve edilip karıştırılır. Yoğurtlu terbiye azar azar karıştırarak çorbaya eklenir. Tuzu ayarlanır. Ateşten aldıktan sonra dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak oluşturduğumuz sos ile servis yapılır.

23 yıl önce
Güneşten besinlerle korunun
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’