|
Neden şişmanız?
Çünkü enerji alım ve harcamada dengesizlikler oluşturuyoruz. Çok beslenip az enerji harcıyoruz. Enerji alımının fazlalığı aşırı yeme davranışından kaynaklanır. Aşırı yağlı ve şekerli besinler tercih edildiğinde istemediğimiz tablolar ortaya çıkıyor. Şişmanlamada en önemli diğer faktör enerji harcanmasının düşüklüğüdür. İnsan bedeni hareketi gerektiren yapıdır. İlerleyen teknoloji ile birlikte beden gücü yerine makinelere bırakmıştır. Bu değişimin sonucu fiziksel aktivite için enerji harcaması düşerken, zenginleşme, enerji yoğunluğu yüksek besinlerin tüketimini artırmaktadır.

Şişman bireyler belirli aralıklarla zayıflama diyeti uygularlar. Diyeti uygulayan birey istediği ağırlığa inip, eski yeme alışkanlığına döndüğünde yitirdiği ağırlığı çok kısa sürede geri kazanmaktadır. Geri alınan her kiloların yağ oranının daha yüksek olduğu uzmanlarca saptanmıştır. Birey diyet yaptığında ağırlık kaybı daha zor olmaktadır. Bu durum özellikle çok düşük enerji ile yapılan diyetlerde görülür. Kişinin diyete başlamadan önce aldığı enerjinin % 25 daha azını almaya özen göstermesi, çok kısa sürede değil, zamana yayarak istemediği kilolardan kurtulması, en önemlisi de bu süreci diyet değil yaşam ve beslenme biçimi olarak görmesi gerekir.

Sebze buketi (6 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 200 gram taze fasulye, 1 adet orta boy kabak, 1 adet orta boy havuç, 1 çorba kaşığı mısırözü yağı, 3-4 diş sarmısak, yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen, tuz, karabiber.

YAPILIŞI: Fasulyeleri ayıklayıp, kabağın ve havucun kabuklarını soyalım. Hepsini uzun ince doğrayalım. Yağı tencereye alalım. Dövülmüş sarmısakları ilave edelim. Ardından fasulyeleri tencereye alalım. Karıştırarak üç dakika kavuralım. Sonra havuçları tencereye alalım. Karıştırmaya devam ederek beş dakika daha kavuralım. Orta hararetli ateşte yumuşamaya başlayan havuç ve fasulyelerin içine kabakları ilave edelim. Yine kavurmaya devam edelim. Sebzeleri hafifçe fazla yumuşatmadan sote edelim. Ateşten almadan iki dakika önce kuru fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyelim. Garnitür olarak servis yapalım.
#Neden Şişmanız
#Yağlı
#Sebze buketi
23 yıl önce
Neden şişmanız?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle