|
Yiyecekleri saklarken dikkat
Kuru besinler
:
Kurufasulye, nohut, pirinç v.b. malzemeler satın alındıktan sonra taş, toprak ve yabancı maddelerden ayıklanıp bez torbalar içerisinde saklanmalıdır. İri tuz eklenerek nemi çekileceğinden küflenme ve böceklenmeyi önler. Çok nemli ortamlarda ise naylon torbaya koyup ağzı iyice bağlanırsa dışarıdaki nem torbaya girmez.

Yağlar:
Serin ve karanlık yerlerde saklanır.

Et:
Hiç bir işlem görmeden buzdolabında 1 gün, uygun porsiyonlara ayrılıp plastik veya aliminyum folyolar içinde derin dondurucuda 2-3 ay saklanabilir. Etler kavrularak buzdolabında 3-4 gün kalabilir.

Yumurta:
Yumurtalar yıkanmadan buzdolabında 2-3 hafta saklanıp kullanılacağı zaman yıkanmalıdır.

Balık:
Ayıklanıp temizlendikten sonra kağıda sarılıp bir kaç gün buzlukta bekleyebilir. Birkaç damla limon ile ovulursa çözüldükten sonra daha az koku yapar.

Sebzeli tavuk

MALZEMELER:
500 gr. tavuk kıyma, 1 ufak soğan, 2 kaşık irmik, tuz, karabiber, 2 adet havuç, 2 adet patates, 2 adet soğan, brokoli, tuz.

YAPILIŞI:
Tavuk kıymasına rendelenmiş 1 adet soğan, irmik, tuz ve karabiber eklenip yoğurulur. Hamurdan iri parçalar alınıp yuvarlak şekiller verilir. Diğer yanda iri doğranmış soğan, havuç ve patates ile brokoli tavuk köftelerle birlikte yayvan bir tencereye alınıp üzerlerine kaynar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp yemek suyunu çekene dek pişirilir.
#Sebzeli tavuk
#Kuru besinler
#Yağlar
#Et
23 yıl önce
Yiyecekleri saklarken dikkat
Arıza sistemde
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit