|
Her ev bir Dâru"l-Erkam

Batıdakinden çok farklı olarak adeta din karşıtlığı şeklinde uygulanan laiklik ilkesi, devleti dinin karşısına dikmiş, bu yüzden de devlet millet kaynaşması dini özgürlüklere paralel olarak gelişmiş veya gerilemiştir.

Kılıçdaroğlu bugün değiştirmeye çalışıyor görünse de tek parti yıllarında Kur''an okumanın ve okutmanın yasaklanması, Kur''an okutanların şiddetli cezalara çarptırılması, dini eğitimin ihmal edilmesi, dini yayınların yasaklanması CHP''ye din karşıtı bir parti libası giydirmiştir.

CHP bu yüzden 60 yıldır tek başına iktidar yüzü görememektedir. 60 yıldır takip ettiği muhalefet politikasının temelinde de irtica bahanesiyle dine karşı söylemleri yer aldığı için bi 60 yıl daha tek başına iktidarı görebileceğini zannetmiyorum. Gürsel Tekin gibi Muharrem İnce gibi halkla barışık siyasilerin ön plana çıkıyor olması sevindirici olsa da temel politikalarda CHP eskisinden pek farklı görünmüyor.

Önemli olan da zaten temel politikalardır, ilkelerdir, fikirler ve söylemlerdir. Bazen politikalar, söylem ve eylemler bakımından CHP''yi aratmayan siyasiler de zuhur etmiyor değil.

28 Şubat olağanüstü dönemde kurulan hükümetler kesintisiz yasasıyla, Kur''an öğrenme ve dini eğitim alanındaki uygulamalarla CHP''ye rahmet okuttular.

Tek parti döneminde dinine sahip çıkan millet bu olağanüstü dönemde de sahip çıkmasını bildi ve resmi kurslara gönderemediği çocuklarına evlerde ders vermeye başladı. Her ev bir Daru-l Erkam oldu.

Olağanüstü süreç dindarları daha da bilinçlendirdi.

Bu menfi uygulama bir de müspet bir çalışmayı beraberinde getirdi. Madem dini bilgilerin küçük çocuklara resmi kurslarda öğretilmesinin önüne engeller kondu, öyleyse onlara kendi ebeveynlerinin eliyle eğitim verecek yöntemler geliştirmeli ve eserler verilmeliydi. Öyle de yapıldı.

Çok başarılı yöntemler geliştirildi ve eserler verildi.

Beni bu yazıyı yazmaya sevk eden de geçen hafta elime geçen bu alanda kaleme alınmış eserlerden biriydi.

Çocuklara oynaya güle dini bilgileri öğretecek bir kitap.

“Bulmacalar ve Testlerle Temel Dini Bilgiler” adını taşıyan kitap ile temel dini bilginiz yetersiz ise sizin de keyifle okuyacağınız bir kitap. Açık oturumlarda görüyoruz ki bazı akademisyenler bile temel dini bilgiler konusunda henüz ilk okul öğrencisi bile değiller. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Onlara da bu kitabı tavsiye ederim.

Fakat asıl hedef kitle, çocuklar.

Kitapta 25 tane bulmaca var. Çocuklar bulmaca çözerken temel dini bilgileri öğreniyorlar.

Kitapta ayrıca 10 tane test var. İnanç ibadet ve siyer konusundaki bu testler çözülürken eğlenceli bir biçimde çocuklar bilgi sahibi oluyorlar.

Ayrıca dinin direği olan namazın nasıl kılınacağı da resimli roman gibi kitapta yer almış. Kitabın sonunda bulmaca ve testlerin cevapları var.

Kitabın yazarı Gülser Öztürk (gulseroz@hotmail.com) bir Kur''an Kursu Öğreticisi. Babasının (B.Yaşar Öztürk, 21. Dönem İstanbul Milletvekili) bu konuda mecliste verdiği mücadeleyi kızı yayınladığı kitapla devam ettiriyor.

Bilgecan Yayınları''nın (0212. 527 33 65, www.bilgecan.com.tr) kültürümüze kazandırdığı “Bulmacalar ve Testlerle Temel Dini Bilgiler” kitabı çocuklarınızla beraber sizin için de keyifli bir eğitim aracı olabilir. Her gün birkaç sayfa birlikte okuyarak hem kendi bilgilerinizi tazeler hem çocuklarınıza bulmaca ve test çözerken dini bilgiler verebilirsiniz.

Yaz tatili iyi bir fırsat, “Bulmacalar ve Testlerle Temel Dini Bilgiler” faydalı bir kitap.

٪d سنوات قبل
Her ev bir Dâru"l-Erkam
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu