|
İflas

Ergenekon işi iflas etmiştir. Ergenekon davasının hiçbir ciddiyeti kalmamıştır. Bu davadan ne bir arınma ne bir demokrasi çıkar…”

Bu sözlerin sahibi kim mi?

“Ergenekon''un Avukatı” Deniz Baykal…

Baykal''ın darbeci Ergenekon örgütüne canla başla sahip çıkan açıklamasını alkışlayan da Cumhuriyet''in “Gizli Washington Portakalı” patronu İlhan Selçuk…

Türkiye''ye kast eden “Ergenekon” gerçeğini hasıraltı etmek için her türlü tezviratı yapmaktan çekinmeyen bu ikiliyi müthiş rahatsız eden hadise nedir?

Türkiye''de Statüko''nun iflas etmesi,”ABD-NATO''ya bağlı derin yapılanmanın lağvedilmesi”dir!

* * *

Baykal “Ergenekon işi iflas etmiştir” diyor; bir gün sonra

Ergenekon Operasyonu''nda yeni bir dalga kıyılarımıza vuruyor:

Tutuklu Veli Küçük''ün sağ kolu olan JİTEM''ci Albay Arif Doğan gözaltına alınıyor…

Ümraniye ve Eskişehir''de ortaya çıkarılan cephane evlerin ardından Beykoz''da Arif Doğan''a ait ofis-depoya yapılan baskında askeri mühimmat ve JİTEM''in Arşivi''ne ait olduğu belirtilen yüklüce gizli belge ele geçiriliyor.

Ergenekon kapsamındaki üçüncü cephanelik bu…

Veli Küçük''le birlikte JİTEM''in kurucuları arasında yer alan, bir dönem Silopi ve Batman''da JİTEM Grup Komutanlığı da yapmış olan bir emekli albayın ofisindeki “hiçbir ciddiyeti olmayan!” uzun namlulu silahlardan, tabancalardan, binden fazla mermiden falan söz ediyoruz…

Ergenekon''un aynı zamanda CHP''nin genel başkanı da olan “avukatı”na soruyorum:

Bu durumda, kim iflas etmiş oluyor?

* * *

Gözaltına alınan Arif Doğan, Cem Ersever''in de arkadaşıydı:

Albayın adı, ilk kez 16 Eylül 1989''da Şırnak-İdil''de üç köylünün öldürülmesi hadisesi ile duyulmuştu.

Olayın üzerinden dokuz yıl geçtikten sonra Arif Doğan''ın da içlerinde bulunduğu asker, korucu ve itirafçılardan oluşan bir çok kişiye “silahlı çete oluşturmak”tan dava açılmıştı.

Davanın akıbeti ne mi olmuştu?

Diyarbakır DGM Savcılığı, Nisan 1998''de Jandarma Genel Komutanlığı''na yazı yazarak -Arif Doğan, Veli Küçük ve Cem Ersever''in de dahil olduğu kimi askerler hakkında- bilgi istemesine karşılık sonuç alamamış; “görevsizlik” kararı verilerek dosya rafa kaldırılmıştı!

* * *

Emekli Albay Doğan, ifadesinde Ümraniye''de ele geçirilen bombaların Cem Ersever''e ait olduğunu söylemiş; “Ersever öldürüldükten sonra bombalar sürekli el değiştirdi” diye konuşmuş!

Bütün bunlara karşılık, Doğan “Ergenekon''la alakası olmadığını” iddia etmiş; “JİTEM''in dağlardaki uygulayıcısı olduğundan” bahsetmiş:

Teoman Koman Paşa da, 28 Şubat döneminde JİTEM konusunu sulandırmak için “JİTEM Fak-Fuk-Fon gibi bir kuruluştur” diyerek ''hasıraltı'' çalışmıştı…

JİTEM''in ''karanlık'' izleri Ergenekon''a; Ergenekon''un derin izleri de bir tür “Baronlar Konseyi” diye tarif edebileceğimiz “Gizli İktidar” yapılanmasına çıkıyor!

* * *

Ergenekon Davası, Ekim''de başlıyor: Bu dava uzun sürecek ancak müthiş “öğretici” olacak…

Henüz başlangıç aşamasındayız: Fevkalade heyecanlı, hayli sarsıcı sahnelerle karşılaşacağız, ilerleyen bölümlerde…

''Ergenekon'' adlı dizi filmin sonunda Türkiye''nin “Gizli Tarihi”ni, Bu Millet öğrenecek.

16 yıl önce
İflas
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle