|

Bursa Valiliği'nden sertifikalı eleman kursu

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara istihdama yönelik olarak düzenlenen 'loder operatörlüğü' ve 'evde hasta yaşlı bakım kursu'nun seritfika töreni Bursa Valisi Şahabettin Harput'un katılımıyla gerçekleştirildi.

İha
00:00 - 22/02/2009 Pazar
Güncelleme: 16:40 - 22/02/2009 Pazar
Yeni Şafak
Bursa Valiliği'nden sertifikalı eleman kursu
Bursa Valiliği'nden sertifikalı eleman kursu

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara istihdama yönelik olarak düzenlenen 'Loder operatörlüğü' ve 'Evde hasta yaşlı bakım kursu'nun sertifika töreni Bursa Valisi Şahabettin Harput'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Valiliği'nin himayesinde çeşitli branşlarda birçok kurs verilerek sertifikalı meslek sahibi vatandaşlara, evde hasta ve yaşlı bakımı elemanı yetiştirme kursu ile loder operatörlüğü kursu mezunlarına dağıtılan sertifikalarla devam edildi. Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın da hazır bulunduğu törene, ilçe kaymakamları, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer ve Makine Mühendisleri Odası yetkilileri ile sertifika alacak kursiyerler katıldı. Vali Yardımcısı Arslan, 2006 yılından beri 17 çeşit kurs açtıklarını hatırlatarak, kurslardan yaklaşık 2 bine yakın mezun verdiklerini belirtti. Amaçlarının, özellikle ekonomik sıkıntı içerisinde olan, sosyal risk altındaki mesleği olmayan kişileri nitelikli hale getirmek olduğunu söyleyen Arslan, özellikle ilköğretim okulu mezunu ve düz lise mezunlarını kurslar aldıklarını vurguladı. Verdikleri sertifikaların uluslararası alanda geçerli olduğunu da kaydeden Arslan, bundan sonra da yaklaşık 10 tane planlanmış kursla çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Arslan, kursiyerlere daha önce 10 TL günlük harçlık verilirken, 2009 yılından itibaren 15 TL vermeye başlayacaklarını duyurdu.

Törene katılan Vali Harput ise kursların düzenlenmesinde emeği geçen kurslara teşekkür ederek, "Liseyi, üniversiteyi bitiripte meslek veya sanat sahibi olmadığı için iş bulamıyor. Memur alımlarının da sayısı belli. Ama meslek erbabı da eğitimli, sertifikalı ve bu işin hakkını verecek eleman bulamıyor. İşte burada açtığımız kurslarla bunları karşılamaya çalışıyoruz. Bir taraftan İş-Kur bünyesinde, bir taraftan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde asgari 10 kişiyi bulmak kaydıyla günde 15 TL ücreti de vererek her kursu açabiliriz. Kursların sonunda da bir meslek sahibi olarak yavaş yavaş iş kapıları açılmaya başlar. 'Her işi yaparım' deyip hiçbir iş bulamazken, 'şu meslekte şu işi yaparım' deyip iş bulabiliyorsunuz" diye konuştu.

Kursların devam edeceğini de kaydeden Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Keskin'in engellilerle ilgili bir yer göstereceğini ve vatandaşlara farklı bir hizmet sunacaklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından loder kursuna katılan 67 kişi, evde hasta yaşlı bakım kursuna katılan 31 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


15 yıl önce