|

Oltu'ya tesbih figürü ve cağ kebabı heykeli

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tarafından Erzurum'da Oltulu bir heykeltraşa yaptırılan tespih figürü Oltu Kalesi önüne, kebapçı heykeli ise Kaymakamlık binası karşısına yerleştirildiğini söyledi.

Hikmet Dağ
00:00 - 16/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 16/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Oltu'ya tesbih figürü ve cağ kebabı heykeli
Oltu'ya tesbih figürü ve cağ kebabı heykeli

Erzurum'un Oltu ilçesinde Oltu Taşı ve cağ kebabının heykelleri dikildi. İlçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen Oltu taşı ve Oltu Cağ Kebabı figürlerinden oluşan heykeller vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Erzurum'da Oltulu bir heykeltraşa yaptırılan tespih figürünü Oltu Kalesi önüne, kebapçı heykelini de Kaymakamlık binası karşısına yerleştirildiklerini söyledi. Her iki ürünün Oltu için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Ziyrek, "Bilindiği üzere bu cennet ülkenin her köşesinin ayrı ayrı kendine has karakteristik özellikleri var. Ayrıca buraların ön plana çıkmış olan çeşitli meziyetleri farklı şekillerde sembolize edilirler. Bunlar insanların görebilecekleri yerlere heykelleri dikilerek veya festivalleri yapılarak zihinlerinde kalması sağlanır' dedi.


ZİHİNLERE PERÇİNLEDİK

Denizli'nin horozuyla, İnegöl'ün ve Akçaabat'ın köftesiyle, Susurluk'un ayranı ile meşhur olduğunu belirten Başkan Ziyrek, 'Adana'nın kebabı, Gaziantep'in baklavası, Afyon'un kaymağı, Bursa'nın iskender kebabı, Kayseri'nin pastırması, Silifke'nin yoğurtu, Amasya'nın elması Kastamonu pidesi, Sivas'ın kangal köpeği, Trabzon'un ekmeği, Şanlıurfa'nın çiğköftesi, Ayvalık'ın da tostu var. Biz de cağ kebabı ve Oltu taşının zihinlerdeki yerini perçinlemek için bu sembolleri yaptırdık"dedi.

16 yıl önce