
Ankara imsakiye 2025, sahur vakti ve iftar saati detayları ile Diyanet tarafından yayınlandı. Ayların en hayırlısı ve bereketlisi Ramazan ayı 1 Mart Cumartesi günü itibarıyla başladı. Ankara sahur ve iftar vakitleri 2025 Ramazan ayının gelmesi sebebiyle merak ediliyor. Bu mübarek aya ulaşmanın heyecanı içerisinde ve Ankara'da yaşayan Müslümanlar, bir ay sürecek oruç ibadeti boyunca günlük olarak takip edebileceği Ankara Ramazan imsakiye listesini araştırıyor. Peki, Ankara'da bugün iftar vakti saat kaçta? İşte Diyanet'in yayınladığı Ankara İmsakiyesi.
Ramazan ayının getirdiği maneviyatla huzurun doruklara ulaştığı bu mübarek günlerde, oruç tutan Ankara halkı, iftar ve sahur saatleri için araştırma yapıyor. Müslüman ve âkil-bâliğ kişilere farz kılınan oruç ibadeti, aynı zamanda birlik ve beraberliğin önemini de vurgular. İslam'ın 5 temel şartı arasında yer alan bu ibadeti idrak etmek isteyen Müslümanlar için Ankara imsakiye bilgileri, iftar, sahur ve ezan saatlerini derledik.
ANKARA'DA SAHUR VAKTİ SAAT KAÇTA?
Ankara sahur vakti saat kaçta? Diyanet 15 Mart 2025 Ankara Ramazan imsak vakti saat kaçta okunuyor? Bugün sahura ne zaman kalkacağız?
Bugün 15 Mart 2025, Ankara sahur vakti saati 05:30 vaktinde okunacak.
ANKARA'DA BUGÜN İFTAR VAKTİ 2025 SAAT KAÇTA?
Ankara’da bugün 15 Mart Cumartesi günü akşam ezanı saat 19:02’de okunacak ve iftar yapılacak.

İmsak vakti ile güneşin doğuşu arasında sabah namazının sünneti dışında kaza veya nafile namaz kılmak caiz midir?
Bir namazın vakti girdikten sonra öncelikle o vaktin namazını kılmak daha uygun olmakla birlikte, o vaktin namazını kaçırma tehlikesi olmadığı sürece, öncesinde kaza namazı kılınabilir. Buna binaen sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra güneşin doğmasına henüz vakit varsa bu arada kaza namazı kılınabilir. Fecrin doğuşundan sonra sabah namazının iki rek'at sünneti dışında sünnet ve nâfile namaz kılınmaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.), namaza olan düşkünlüğüne rağmen fecrin doğuşundan itibaren sabah namazının iki rek'at sünneti dışında namaz kılmamıştır (Mevsilî, el-İhtiyâr, 1/40).
Hz. Peygamber’in (s.a.s.) sabah namazından sonra güneş bir mızrak boyu oluncaya kadar, ikindi namazından sonra ise güneş batıncaya kadar nâfile namaz kılmayı yasakladığı rivâyet sebebiyle (bkz. Buhârî, Mevâkîtu’s-salât, 30 [581]; Ebû Dâvûd, Tatavvu‘, 10 [1276-1277]) sabah namazını kıldıktan sonra nâfile namaz kılmanın mekruh olduğu kabul edilmiştir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/42).
PEYGAMBERİMİZİN SAHUR DUASI
Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah'ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…”