|

Bingöl Seçim Sonuçları 2024 - Bingöl Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? - Bingöl Oy Oranı

Bingöl'de gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları merakla bekleniyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Türkiye genelinde yeni belediye başkanlarının belirlenmesi için oy kullanma işleminin sona ermesi bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl ve ilçelerindeki oy sonuçlarını açıklamaya başlayacak. Bingöl seçim sonuçları, toplam kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sayıları, sandıkların açılma oranı, ilçelere göre seçim sonuçları, partiler ve ittifaklar bazında oy dağılımı, belediye başkanı adaylarının aldığı oy oranları ve önde gelen adayın kim olduğu gibi detaylar, 2024 Bingöl yerel seçim sonuçları canlı olarak Yeni Şafak'tan takip edilebilir.

09:00 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 12:35 - 26/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Bingöl seçim sonuçları 2024
Bingöl seçim sonuçları 2024

Bingöl'de gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları, 31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapanmasının ardından başlayacak olan sayım süreciyle birlikte açıklanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yayın yasağını kaldırdıktan sonra Bingöl seçim sonuçlarını net olarak açıklayacak ve oy oranlarıyla ilgili kesin verileri paylaşacak. Ayrıca, Bingöl seçim sonuçları, Yeni Şafak'ın seçim sonuçları ekranında da yer alacak. Yasağın kaldırılmasının ardından hem il genelinde hem de tüm ilçelerde adayların aldığı oy sayıları ve oy oranları detaylı bir şekilde öğrenilebilecek.

BİNGÖL SEÇİM SONUÇLARI 2024 - OY ORANLARI

Bingöl seçim sonuçlarına YKS seçim yasaklarının bitmesinin ardından yenisafak.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

31 MART SEÇİMLERİNDE KAÇ OY KULLANILACAK?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise o sandıkta oy kullanabilecek.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sınırlarında yaşayanlar: Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti,


BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE yaşayanlar: Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek.


Seçmenlere 4 oy pusulası verilecek:


-BEYAZ: Büyükşehir Belediye Başkanlığı,


-TURUNCU: İl Genel Meclisi üyeleri,


-MAVİ: Belediye Başkanları,


-SARI: Belediye Meclisi üyeliği seçimleri için.


Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.


YEREL SEÇİMDE YURT DIŞINDAN OY KULLANILABİLECEK Mİ?

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her seçmen, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halk oylamasında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy verme hakkına sahip. Yurt dışındaki seçmenler yerel seçimde oy kullanamıyor.


31 MART OY VERME SAATLERİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini 1 saat erkene aldı.


Adıyaman, Batman, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Batman, Muş, Ordu, Rize, Batman, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Batman, Ardahan, Iğdır, Kilis’te oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00,


Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

#Bingöl seçim sonuçları
#Bingöl yerel seçim seçim sonucu
#Bingöl seçim sonuçları 2024
#Bingöl oy oranı
#Bingöl oy sonuçları
1 ay önce