|

ABD duyurdu: Putin ve Lavrov'a yaptırım uygulanacak

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rus güvenlik yetkililerine yaptırım uygulayacağını açıkladı. Psaki, yaptırımlar konusunda detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını sözlerine ekledi. Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, ülkesinin yakında Putin ile Lavrov'a yaptırım uygulayacağını duyurdu.

23:43 - 25/02/2022 Cuma
Güncelleme: 23:59 - 25/02/2022 Cuma
AA
Biden - Putin
Biden - Putin
ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğine işaret eden Psaki,
"Avrupalı ortaklarımızın kararları ile uyumlu olarak ABD, Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus ulusal güvenlik yetkililerine yaptırım uygulayacaktır."
ifadesini kullandı.

"DETAYLI AÇIKLAMALARI DAHA SONRA YAPACAĞIZ"

Psaki, Putin'e yaptırım uygulamanın bir süredir masada olduğuna işaret ederek, yaptırımlar konusunda detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını sözlerine ekledi.

İNGİLTERE DE BENZER BİR KARAR ALDI

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, ülkesinin yakında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara, Johnson'ın, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı NATO Olağanüstü Zirvesi'ndeki konuşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Johnson, NATO liderlerine, Ukrayna'yı bir felaketin sardığını ve Putin'in Soğuk Savaş sonrası düzeni bozmak için intikamcı bir misyonla meşgul olduğunu belirtti.

NATO üyelerini, Putin'in hırslarının burada bitmeyebileceği ve bunun küresel sonuçları olan Avrupa-Atlantik krizi olduğu konusunda uyaran Johnson, liderleri Putin ve rejimine azami acıyı yaşatmak için finansal iletişim sistemine (SWIFT) karşı derhal harekete geçmeye çağırdı.

Johnson, İngiltere'nin dün açıkladığı yaptırım paketine ek olarak ülkesinin, Putin ve Lavrov'a yakında yaptırım uygulayacağını duyurdu.

#ABD
#Rusya
#Ukrayna
#Jen Psaki
#Putin
#Lavrov
2 yıl önce