|

ABD'de kaos: Ülke genelinde tüm uçuşlar durduruldu

ABD Federal Havacılık İdaresi, ülke çapında gerçekleşen bir kesinti sebebiyle ülkedeki tüm uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı. Los Angeles Havalimanı'nda saatlerce beklemek zorunda kalan yolcular, sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi.

14:41 - 11/01/2023 Çarşamba
Güncelleme: 17:11 - 11/01/2023 Çarşamba
Diğer
Arşiv
Arşiv

ABD medyasında yer alan habere göre, Federal Havacılık İdaresi'nin binlerce yolcu için seyahat kaosuna yol açan feci bir sistem hatası yaşamasının ardından, ABD'deki tüm uçuşlar süresiz olarak durduruldu.

Sistemle ilgili sorun ilk olarak 10 Ocak'ta bildirildi. Ardından ABD'ye ve yurt dışına yansıyan sorunlara yol açtı.

Hava Trafik Kontrol Sistemi Komuta Merkezi, yolcuları uzun rötarlar için uyardı ve şu anda sorunun görünürde bir çözümü olmadığını açıkladı.


BEYAZ SARAY: SİBER SALDIRI DEĞİL

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, “Başkan, Ulaştırma Bakanı tarafından bu sabah FAA sistem kesintisi hakkında bilgilendirildi. Bu noktada bir siber saldırı olduğuna dair bir kanıt yok” açıklamasını yaptı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ise “Bu sabah FAA ile pilotlara güvenlik bilgisi sağlamak için kilit bir sistemi etkileyen bir kesinti hakkında temasa geçtim. FAA, hava trafiğinin normal operasyonlarına devam edebilmesi için bu sorunu hızlı ve güvenli bir şekilde çözmek için çalışıyor ve güncellemeler sağlamaya devam edecek” dedi. Bakanlığın soruşturma başlatacağı ifade edildi.

Uçuşlar tekrar başlayacak

ABD sivil havacılık otoritesi Federal Havacılık Yönetimi (FAA) pilotları uçuş rotalarındaki potansiyel tehlikelere karşı uyaran uçuş kontrol sistemindeki (NOTAMS) teknik bir arıza nedeniyle durdurulan iç hat uçuşlarının kademeli olarak tekrar başladığını duyurdu.

#ABD
#kaos
#uçuş
1 yıl önce