|

Almanya'da bir ırkçı saldırı daha

Almanya'nın Pforzheim şehrinde bir grup Alman dönerci dükkanına saldırdı. İçeride yeni yıl kutlaması için bulunan 8 kişiye saldıran Almanlar, işletmeci İbrahim Kural'u kolundan bıçakladı.

Yeni Şafak
10:24 - 2/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:28 - 2/01/2015 Cuma
DHA

Yeni yılı birlikte kutlamak icin 8 kişilik Kural ve Erdogan aileleri Hohenzollerstr. 67 adresindeki "Ala Turka" da buluştu. Saldırıda yaralanan Kural, dükkanın kapalı olduğu ve kendilerinin içeride yemek yedikleri sırada bir 4 kişinin içeri girmek istediğini, 'hayır' yanıtı vermelerinin ardından ise grubun dükkana zarar verip, kendisini de kolundan bıçakladıktan sonra kaçtıklarını söyledi. İbrahim Kural'ın eşi Hatice Kural, "Dün Tuğçe, bugün İbrahim, yarın kim?. Saldırıyı kınıyorum. Yetkililer bunlara çözüm bulsun" dedi.


Evliya Erdogan, "Yeni yılı kutlamak için biz gençler kuzenimiz İbrahim'in döner dükkânında ailecek bir araya geldik" dedi. Yeni yılın ilk saatlerinde iş yerinin camına vuran ve kapıyı açmalarını isteyen sarhoş Almanlara kapalı olduklarını söylediğini belirten Evliya Erdoğan, "Bir süre sonra tekrar cama vurmaya başlayan sarhoş Almanlar bizlere 'pis Türkler' dediler ve ceketlerinin arkasındaki ırkçı grupların simgesi olan amblemlerini gösterdiler. Bu sefer kuzenim Ertuğrul Kural (25) kapıyı açarak kapalı olduklarını bir kez daha söyledi. Almanlar bağırarak kapının camını kırdılar ve Ertuğrul'un üzerine yürüdü. Bu sırada diğer Almanlar da saldırıya geçti. Biz de saldırıya karşılık vermek zorunda kaldık. Çıkan arbede işletme sahibi İbrahim Kural (31) kolundan yaralandı. Ben hemen polisi aradım, polis kaçanlardan ikisini yakaladı. İbrahim şehir hastanesine kaldırıldı ve ameliyata alındı. Şu an durumu iyi" İbrahim Kural'ın annesi Nezehat Kural ise "Bugün oğlum ölebilirdi. Neden ırkçı saldırılar hep Türkleri buluyor. Yeni yıla iyi giremedik" dedi. Saldırganlardan ikisi polis tarafından yakalandı, diğer iki saldırgan aranıyor.

 
#almanya
#Pforzheim
#almanya'daki türkler
9 yıl önce