|

Alpler'e çakıldı

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Alman yolcu uçağı, Fransız Alpleri’ne düştü. Uçakta bulunan 150 kişiden kurtulan olmadığı sanılıyor. Çoğunluğu Alman ve İspanyollar’dan oluşan yolcular arasında Türkler de vardı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:17 - 24/03/2015 Salı
Yeni Şafak

İspanya'nın Barcelona şehrinden dün yerel saat ile 09.35 de kalkan ve Almanya'nın Düsseldorf şehrine giden Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı, Fransız Alpleri'nde düştü. Uçakta bulunan 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulamadığı sanılıyor. Uçağın pilotu saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptı. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki helikopterin uçağın enkazına ulaştı.



SOS'DEN HEMEN SONRA DÜŞTÜ


1991 yılında filoya katılan uçakta bulunan yolcularının çoğunluğunun Alman vatandaşı olduğu duyuruldu. Uçakta ayrıca 40'dan fazla İspanyol vatandaşının da bulunduğu sanılıyor. Fransa'nın taşımacılıktan sorumlu Devlet Bakanı Alain Vidalies yaptığı açıklamada uçak kazasından sağ kurtulan olmadığını söyledi.


Saat 10:47 sularında uçaktan SOS alındığını ve uçağın bu sırada “anormal” bir pozisyonda ve 1500 metre yükseklikte olduğunu söyleyen Fransız bakan uçağın alınan SOS sinyalinden hemen sonra düştüğünü belirtti. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de uçağın Méolans-Revel köyü civarına düştüğünü açıkladı.



BAKIMI ÖNCEKİ GÜN YAPILMIŞTI


Kazayla ilgili açıklama yapan Germanwings firması ise uçağın önceki gün bakımdan geçtiğini belirtti. Açıklamada şunlara yer verildi: “Neden düştüğünü bulmak için çalışıyoruz. İmdat çağrısı konusunda çelişkili bilgiler var. Hava kontrol mü uçak mı gönderdi, bilmiyoruz. Uçakta 67 Alman vatandaşı olduğunu düşünüyoruz.” Uçağın kaptan pilotunun 10 yıldır Lufthansa ve Germanwings'te çalıştığı ve Airbus'la 6 bin saatten fazla uçuş deneyimi olduğu da ayrıca belirtildi. Öte yandan uçakta iki bebeğe ek olarak Almanya'daki bir lisenin 16 öğrenci ve 2 öğretmeninin olduğu açıklandı.



Karakutu bulundu


Fransa İçişleri Bakanı uçağın karakutusunun bulunduğunu açıkladı. Kaza bölgesinden alınan ilk fotoğrafta enkazın dağın yamacına saçıldığı görüldü.





#Alpler
#yolcu uçağı
#kaza
#enkaz
9 yıl önce