|

Aşiretler ayakta

Türkiye'nin Münbiç'e askeri müdahalesi bölge halkı üzerinde heyecan dalgasına yol açtı. Hem Münbiç'ten hem de PKK baskısıyla evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kalanlardan Mehmetçiğe destek açıklamaları geliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:58 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye Aşiretleri Yüksek Konseyi Senato Başkanı İmadettin İsmail Alisa Alassani
Suriye Aşiretleri Yüksek Konseyi Senato Başkanı İmadettin İsmail Alisa Alassani

Kentin en büyük aşireti Elbubanna'dan sonra Bekare kabilesi de yazılı bir açıklama yaparak Türk askerinin Münbiç'teki varlığını desteklediklerini bildirdi. Aşiret, "Münbiç merkez ve kırsalında tüm Bekare kabilesine bağlı aşiretler Türkiye'nin Münbiç'te ABD ile varılan anlaşmanın garantörü olarak askeri müdahalesini destekliyoruz" dedi. Hatay-Reyhanlı'da yaşayan Suriye Aşiretleri Yüksek Konseyi Senato Başkanı İmadettin İsmail Alisa Alassani da şu açıklamayı yaptı: "Bölge aşiretleri olarak Türk askerinin Münbiç'e girişini bekliyoruz. Türk ordusunun yanındayız. Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah Türkiye'nin cesur adımlarıyla bizler de eski huzur dolu günlerimize tekrar döneceğiz."

‘MEHMETÇİĞİN YANINDAYIZ’

Münbiç'in kuzeyinde terör örgütü işgali nedeniyle ikiye bölünen Tukar köyü sakinleri de Türkiye'nin PKK'yı bölgeden tamamen çıkarmasını istedi. Köy muhtarı İbrahim Muhammed Milla, "PKK geldi köyümüzü ikiye böldü. Bir kısmı ÖSO’da bir kısmı PKK’da. Aynı köyde oturan kardeşimi ziyarete gitmek istediğimde kimliğimi istiyorlar" derken, köy sakinlerinden Ebu Diyab ise "Arazilerimiz, evlerimiz teröristlerin işgali altında. Gidemiyoruz. Türkiye'den evlerimize dönmek için PKK'yı temizlemesini istiyoruz" dedi.

  • Pirinçli şekerli kutlama
  • Şanlıurfa’da yaşayan ve gelişmeleri dikkatle takip eden onbinlerce Münbiçli arasındaki Hasan Süleyman, “Türklerin Münbiç’e girmesi oranın güvenli liman olmasını sağlar” derken, Ferdi Mahmut ise hemşehrilerinin sevinç gösterisini şu sözlerle anlattı: “Oradaki insanlar çok sevindiler hatta bunun bir göstergesi olarak, geleneğimiz gereği pirinç ve şeker dağıtıldı. Şu anda Münbiç’e yollar açık, inşallah Türk ordusu girecek.”
#TSK
#Münbiç
#İsmail Alisa Alassani
6 yıl önce