|

Avrupa mülteci çocuklarını satıyor!

İspanya'da Fas'tan kaçırılan mülteci çocukların insan tacirleri tarafından satıldığı iddia edildi. ispanya'daki bir STK, İspanyol makamlarına çağrı yaparak, olayın soruşturulmasını istedi. Mültecilere karşı insanlık dışı uygulamalarıyla eleştirilen Avrupa ülkelerinden Almanya'da da çoğu çocuk 9 bin Suriyeli mültecinin kayıp olduğu ortaya çıkmış ve insan hakları kuruluşları kayıp çocukların bulunması için çağrı yapmıştı.

Yeni Şafak
11:01 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 11:33 - 8/06/2018 Cuma
Yerlerinden yurtlarından edilen çocukların sayısının son 10 yılda iki kat arttığı uyarısı yapan UNİCEF'in 'mülteci çocuklar' raporuna göre, çatışmalar nedeniyle 28 milyon çocuk mülteci ve sığınmacı durumuna düştü.n
Yerlerinden yurtlarından edilen çocukların sayısının son 10 yılda iki kat arttığı uyarısı yapan UNİCEF'in 'mülteci çocuklar' raporuna göre, çatışmalar nedeniyle 28 milyon çocuk mülteci ve sığınmacı durumuna düştü.n

Fas'ta, İspanya’ya bağlı Sebte ve Mellila’da ülkeden kaçırılan çocukların insan tacirleri tarafından satıldığı iddialarının soruşturulması için İspanyol makamlarına çağrı yapıldı.

"Çocuğuma Dokunma Derneği" tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İspanya’da yayın yapan bir gazetenin iddiasına göre, 1970’den bu yana Fas’tan kaçırılan çocukların Sebte ve Mellila’da satıldığı yönündeki iddiaların soruşturulması gerekiyor. Bu iddiaların İspanyol yetkililer tarafından ciddi bir şekilde soruşturulmasını talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.


Açıklamada, çocukların korunması için aileleri daha dikkatli davranmaya ve çocuklarını izlemeye çağıran dernek, çocuk ve insan kaçakçılığının önüne geçilmesi için yetkililerden gerekli önlemleri almaları talep edildi.

Söz konusu bölgede 2011 yılında kaybolan bir çocuğun hikayesini araştıran ülkedeki gazeteciler, iki yıl aradan sonra çocuğun bir İspanyol aileye satıldığını kaydetmişlerdi.


Mültecilere karşı insanlık dışı uygulamalarıyla eleştirilen Avrupa ülkelerinden Almanya'da çoğu çocuk 9 bin Suriyeli mültecinin kayıp olduğu ortaya çıkmıştı. Alman resmi makamları, çocukların nerede olduğunu bilmediğini aktarırken, uluslararı sivil toplum kuruluşları Almanya'ya karşı tepkili.



Çoğu 14-17 yaş aralığında

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, BKA kaynaklarına dayandırdığı haberinde, kayıp olan çocukların çoğunluğunun 14-17 yaş arasında olduğunu, 867 çocuğun ise 13 yaşın altında olduğunu yazdı.BKA'nın çocukların nerede oduğunu bilmemekle birlikte, suç çetelerinin eline düşme ihtimalini düşük gördüğü kaydedilen haberde, ağırlıklı olarak bulundukları yerleri terk eden çocukların başka şehir ya da ülkelerde olan aile bireyleri veya akrabalarının yanına gitmeye çalıştıklarına değinildi.

Kayıp sığınmacı çocukların ağırlıklı olarak Afganistan, Suriye, Somali, Eritre, Fas ve Cezayir'den geldikleri belirtiliyor.


#Fas
#İspanya
6 yıl önce