|

Bahreyn'de olaylı gösteri

Bahreyn'de 14 Şubat ayaklanmasının 4. yıl dönümünde güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine gerginlik yaşandı.

Yeni Şafak
14:15 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:16 - 14/02/2015 Cumartesi
AA

Bahreyn'in çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere katılan eylemciler, "demokratik dönüşüm" talebini dile getiren sloganlar attı. Güvenlik güçlerinin, gösterileri engellemek istemesi üzerine gerginlikler yaşandı.


Sitra Adası'nda bir araya gelen göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale eden güvenlik güçlerine eylemciler, taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi.


Muhalif Vifak Cemiyeti ise yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerini göstericilere karşı baskı uygulamak ve bazılarının yaralanmasına sebep olmakla suçladı. Resmi makamlardan ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.


Vifak daha önce, "Bahreyn'i adalet ve eşitlik ilkeleri üzerinde istikrarlı ve güvenli bir ortama taşıyacak siyasi çözüm" sağlanıncaya kadar gösterilere devam edileceğini açıklamıştı.


Ülke, Şubat 2011'de "daha fazla demokrasi ve reform" talebiyle Şii ve Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuş, olaylar karşısında hükümetin sert tutumu nedeniyle muhalefetteki Vifak Cemiyeti milletvekilleri istifa etmişti. Cemiyet, ülkede gerçek anayasal monarşi ve seçilmiş hükümet sisteminin uygulanmasını talep ederken, Kral'ın mutlak güçlerinin, mevcut anayasal monarşi sistemini "şekli" hale getirdiğini savunuyor.

#bahreyn
#bahreyn 14 şubat gösterileri
#bahreyn olaylı gösteriler
9 yıl önce