|

İspanya'da çifte alarm: Barcelona ve Madrid'de tren istasyonları tahliye edildi

İspanya'nın Barcelona kentinde polis ekipleri iki tren hattını kapattı. Katalan polisinden yapılan açıkalamda, bomba imha ekibinin olay yerine gittiği ifade edildi. Barcelona'dan sonra bir bomba alarmı da başkent Madrid'de verildi. Ancak Madrid'deki terör alarmının bir aygıttaki arıza sebebiyle gerçekleştiği açıklandı.

Yeni Şafak
11:14 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:18 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Katalan polisi, Barcelona'daki tren istasyonunda güvenlik önlemi aldı.
Katalan polisi, Barcelona'daki tren istasyonunda güvenlik önlemi aldı.

İspanya'nın Barcelona kentinde Sants de Barcelona istasyonundaki iki tren hattı bomba şüphesi nedeniyle kapatıldı.

Barcelona'daki alarmdan dakikalar sonra Madrid'de de alarm verildi. Madrid'deki Atocha istasyonu, terör şüphesiyle tahliye edildi.

Madrid'deki alarm yanlış çıktı

Madrid’deki tahliyenin yanlış alarm sonucu gerçekleştiği anlaşıldı. Konuyla ilgili ilgili açıklama yapan polis yanlış alarm olduğunu duyurdu. İspanya’nın Barselona kentinin Sants tren garında patlayıcı düzenek bulunmuş tren istasyonu boşaltılmıştı. Barcelona’daki paniğin ardından başkent Madrid’in Atocha tren istasyonu bomba şüphesiyle boşaltıldı. Yetkililer, bomba alarmının yanlış alarm olduğunu söyleyerek, alarmın çalışmasına sebep olan aygıtın söküldüğünü açıkladı.

Barcelona'daki istasyondan Fransa'ya yüksek hızlı tren seferleri düzenleniyor.

Katalan polisinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sants de Barcelona tren istasyonundaki hızlı tren hatlarında güvenlik kontrolü prosedürü uygulandığı, 3 ve 4 numaralı peronlardaki trenlerin boşaltıldığı ve bomba imha ekibi TEDAX'ın olay yerine yönlendirildiği söylendi.

İstasyondaki güvenlik personelinin bir çanta içerisine yerleştirilmiş bomba düzeneği şüphesiyle polise haber verdiği belirtildi.

Bir alarm da Fransa'dan

İspanya'daki bomba alarmlarına bir yenisi de Fransa'dan eklendi. Fransız polisi, ülkenin kuzeyinde yer alan Dunkerque kentinde bir kadının hastaneye bombalı saldırı düzenleyeceği ihbarı üzerine operasyon düzenlediklerini açıkladı.

La Voix du Nord gazetesinde yer alan habere göre, kentteki hastanede bulunan bir kadın bombalı saldırı düzenleyeceğini söyledi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Hastaneye çıkan tüm yollar kapatıldı ve bölge boşaltıldı.

#İspanya
#Barcelona
5 yıl önce