Batı Şeria’da bir haftada 101 evi yıktı

Dış Haberler
04:00, 08/01/2026, PerşembeG: Güncelleme: 04:42, 08/01/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Batı Şeria’da bir haftada 101 evi yıktı
Filistin topraklarının farklı bölgelerinde 1049 suç ve ihlal gerçekleştirdiği ifade edildi.

Gazze’de iki yıl boyunca soykırım yapan ve şehrin yüzde 90’ını yerle bir eden İsrail, Batı Şeria’da da yıkımı sürdürüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in son bir haftada Batı Şeria'da Filistinlilere ait 101 evi yıktığını açıkladı.

Gazze’de iki yıl boyunca soykırım işleyerek Gazze’nin yüzde 90’ını yerle bir eden terör devleti İsrail, Batı Şeria’da da yıkım faaliyetlerini sürdürüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in son bir haftada işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 101 evi yıktığını bildirdi. İİT Medya Gözlemevi tarafından yayınlanan açıklamada, son bir haftada işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail saldırılarının neden olduğu 124 can kaybının tespit edildiği, bu sayıya Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun doğrudan ateş açması sonucu can veren 8 kişi ile enkaz altından çıkarılanların da dahil olduğu aktarıldı. Açıklamada, işgal güçleri tarafından yıkılan evlerden 100'ünün Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kenti yakınlarındaki Nur eş-Şems Mülteci Kampı'nda, bir evin de Kudüs'te olduğu aktarıldı. İsrail güçlerinin 30 Aralık-5 Ocak tarihlerinde 228 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedilen açıklamada, bu süreçte Filistin topraklarının farklı bölgelerinde 1049 suç ve ihlal gerçekleştirdiği ifade edildi.


İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 40 Filistinliyi alıkoydu
Dünya
İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 40 Filistinliyi alıkoydu
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da açtığı ateşte biri çocuk 2 Filistinli yaralandı
Dünya
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da açtığı ateşte biri çocuk 2 Filistinli yaralandı
İşgalci İsrail ordusu Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı 28 kişiyi gözaltına aldı
Dünya
İşgalci İsrail ordusu Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı 28 kişiyi gözaltına aldı
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026