|

Elon Musk'ın güvendiği tek adam: 240 milyar dolarlık serveti yönetiyor

Jared Birchall, Elon Musk'ın varlık yönetimi firması olan Aile Ofisi'nin başkanı ve salı günü yaklaşık 240 milyar değerinde servetin yönetilmesine yardımcı oldu. Musk'ın, 44 milyar dolarlık Twitter'ı devralmasının ardından ise Teksas'ta sıradan bir ofisten işlerini yürütmeye başladı.

11:55 - 27/04/2022 Çarşamba
Güncelleme: 12:18 - 27/04/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Jared Birchall
Jared Birchall

Jared Birchall, ultra yüksek net değerli bireylere hizmet veren özel bir varlık yönetimi danışmanlık firması olan aile ofisini yönetiyor.

50 yaşındaki Elon Musk, 2016 yılında Jared Birchall'ı mali durumunu yönetmesi için işe aldı ve şimdi Twitter'ın devralınmasıyla ilgili soruları Birchall'ın Austin ofisine yönlendiriyor.

Birchall, 2021'de Musk'ın aile ofisi Excession'ın yöneticisi olarak kaydedildi ve aynı zamanda Musk'ın beyin çipi firması Neuralink'in CEO'su, Musk'ın tünel açma firması Boring Company'de yönetici ve Musk'ın hayırsever özel vakfında yönetim kurulu üyesi.

Birchall'ın maaşı net değil. Aile ofislerinin varlıklarını veya kilit personelini kamuya açıklamaları için düzenleyici bir gereklilik bulunmuyor.

Beş çocuk babası Birchall Austin'in batısındaki varlıklı Destiny Hills banliyösünde, şehir merkezine 20 mil uzaklıktaki 4 milyon dolarlık, beş yatak odalı bir malikanede yaşıyor.


#Elon Musk
#Twitter
#Jared Birchall
2 yıl önce