|

Erdoğan'ın Sisi yanıtı: Şaka yapıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklama yaptı. Birkaç gündür dış basında yer alan 'Erdoğan, Suud ziyaretinde Sisi ile görüşecek' iddialarının sorulması üzerine 'Şaka yapıyorsunuz herhalde, böyle bir şeyin olması için ciddi anlamda olumlu adımların atılması gerekir' dedi.

18:06 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:43 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;


"Türkiye olarak, Suudi Arabistanla ilişkilerimize her zaman özel önem verdik. Cumhurbaşkanı olduktan sonra bu Suudi Arabistan'a ilk ziyaretim olacaktır."


"Şaka yapıyorsun herhalde"

Sisi'nin de Suudi Arabistan'a gideceğinin hatırlatılması ve orada Sisi ile görüşecek mi sorusunun sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şaka yapıyorsun herhalde" cevabını verdi.


 Erdoğan, Suud'un yeni kralı Selman bin Abdülaziz'in daveti üzerine Riyad'a gidiyor. Erdoğan'ın, Suud ziyaretinin 3 gün sürmesi beklenirken, Mısır'da darbeyle yönetime geçen Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin de Riyad'a gideceği öğrenilmişti.



"Darbeyi yapanı meşrulaştırmam" demişti 

Arap medyasında, "Yeni kralın çevresinde yeni bir ittifak mı?" yorumları yapılırken, Erdoğan-Sisi karşılaşması darbenin ardından ikinci kez gerçekleşecek. İlk karşılaşma Eylül 2014'deki BM zirvesinde olmuştu. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sisi'nin de aralarında bulunduğu dünya liderlerine hitap etmiş ve "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken, BM darbeyi yapanı meşrulaştırdı" ifadesini kullanmıştı.


Erdoğan BM Genel Sekreteri Ban'ın verdiği yemeğe Sisi'yle aynı masaya verildiği için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştıramam" diyerek tepkisini ortaya koymuştu.

#erdoğan
#cumhurbaşkanı
#erdoğan suud
9 yıl önce