|

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian: Kaşıkçı soruşturması Türkiye'nin baskısıyla ilerliyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Soruşturma Türkiye'nin baskısıyla ilerliyor. Aynı zamanda uluslararası baskıyla da. Her şeyden önce bu bir cinayettir. Bir konsolosluk içerisinde gerçekleşmiş olmasından dolayı da alçak bir cinayettir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:39 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:53 - 31/10/2018 Çarşamba
AA
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın Türkiye'nin baskısıyla ilerlediğini kaydetti.

Le Drian, RTL radyosunda katıldığı programda soruları yanıtladı. Kaşıkçı'nın öldürülmesinin arkasında Suudi Arabistan yönetiminin olduğu şeklindeki bir soruya yanıt veren Le Drian, şunları kaydetti:

Cinayetin faillerinin ve arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılması konusunda ödün vermeyeceklerini belirten Le Drian, "Bu olayın sorumluları ve nedenleri ortaya çıkarılıp ilan edilmedikçe gerçeği talep etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Le Drian, "Cinayetin Suudi Arabistan yönetiminin bilgisi dışında gerçekleştiğine inanıyor musunuz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

  • "Bunu Suudi yetkililer söylemeli. Bu nedenle biz olay hakkında en geniş biçimde şeffaflık ve açıklık taraftarıyız. Biri Türkiye, biri de Suudi Arabistan tarafından yürütülen iki soruşturma devam ediyor. Bu soruşturmaların sonuna kadar devam etmesi gerekli. Bu soruşturmaların sonucuna bağlı olarak da suçlu hakkında gerekli yaptırımları devreye sokacağız. Bu yaptırımlar herhangi bir alanla sınırlı olmayacak."

Fransız Dışişleri Bakanı, olayın arkasında Suudi Arabistan yönetiminin olduğu şeklinde bulgunun ortaya çıkması durumunda Fransa'nın Avrupalı ortaklarıyla müzakere ederek atılması gereken adımlara karar vereceğini söyledi.

"Suudi Arabistan büyük bir ülke"

Le Drian, Almanya'nın Suudi Arabistan'a silah ihracatını askıya alma kararının hatırlatılması üzerine de, "Suudi Arabistan büyük bir ülkedir. Fransa'nın ve Avrupa'nın stratejik ortağıdır. Bölgede istikrarın sağlanması yönünde bir bileşendir. Bir ülkeye karşı harekete geçmeden önce suçluya karşı harekete geçmeli. Öyleyse biz suçluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

#Cemal Kaşıkçı
#Fransa
#Jean-Yves Le Drian
5 yıl önce