|

Fransa’da yeni grev dalgası

Fransa’da ulaşım, enerji, sağlık ve eğitim gibi sektörlerde aylardır devam eden hükümet karşıtı grevlerin üçüncüsü yapıldı. İşçi sendikalarının çağrılarına cevap veren memurlar ve hastane çalışanları da yeni grev dalgasına katılarak sokağa çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:44 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kamu çalışanları ayaklandı
Kamu çalışanları ayaklandı

Fransa’da hükümetin, kamuda çalışan memurların sayısını azaltacağını açıklaması üzerine ülkede 5,7 milyon kamu çalışanı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetinin yapmayı hedeflediği reformlarına karşı 3. kez sokağa çıktı. Grevlere katılan memurlar, hükümetin memurların haklarını sınırlayan, alım gücünü düşüren ve 120 bin memurun işten çıkarılmasını hedefleyen reformu protesto etti.


UÇUŞLAR AZALTILACAK

Ülkedeki yeni grev dalgası kapsamında yaklaşık 140 şehir, kasaba ve köyde sokak mitingleri düzenlendi. Havaalanlarında çalışan kontrolörlerin greve gitmesi üzerine sivil havacılık kurumundan Orly, Lyon ve Marsilya’daki uçuşların beşte bir oranında azaltılacağı duyurusunda bulundu. Eski Fransa Çevre Bakanı ile Elysee Sarayı’nda bir araya gelen Macron ise, şimdiye kadar uzlaşmaya dair herhangi bir sinyal vermedi.

#Fransa
#Grev
6 yıl önce