|

Gazze camilerine yeniden kavuşuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, Filistin Gazze şeridinde İsrail saldırıları sonrası yıkılan 9 caminin yeniden yapımı için temel atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:18 - 4/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Temel atma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkan'ı Mehmet Görmez'in ve 78 milyon Türk halkının selamını getirdiğini söyledi. Mehmet Görmez'in geçen yılki ziyaretinde vadettiği burada yıkılan camilerin yapımını başlatmak için geldiklerini söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: "Burada atacağımız cami temelleri kardeşliğimizin devamına Gazze'nin hürriyetine kavuşmasına, Filistin halkının hürriyete kavuşmasına vesile olmasını diliyoruz. Duamız bu bölgede, barış içerisinde insanların bir arada yaşamasını yönündedir."



BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK


İsrail saldırılarından yıkılan 9 caminin yeniden imar edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından çalışma başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, temelini attıkları Ez Züheyr Camii, Bedir Camii, Hamza Camii, Buhari Camii, Hasan El Benna Camii, Safa Camii, Muslim Camii, Sultan Abdulhamid Camii, Tevhid Camii'nin yapımının bir yıl içinde tamamlanacağını kaydetti. Yılmaz, “9 cami projesi için 4 milyon 357 bin dolar ödenek ayırdık, inşaatların temellerinin atılması için ilk etapta 1 milyon 247 bin dolar ulaştıracağız" dedi. Konuşmaların ardından İmam Buhari Cami'nin temeli atıldı.


#Gazze camileri
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Türkiye Diyanet Vakfı
#Filistin Gazze
8 yıl önce