|

Husilere afişli destek

İran İslam Devrimi'nin 36. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tahran'daki caddelere Yemen Ensarullah Hareketi (Husiler) lideri el-Husi'nin fotoğraflarının da yer aldığı afişler asıldı.

11:40 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:23 - 12/02/2015 Perşembe
AA
İran İslam Devrimi'nin 36. yıl dönümü kutlamaları kapsamında başkent Tahran'daki caddelere, Yemen Ensarullah Hareketi (Husiler) lideri Abdulmelik el-Husi'nin fotoğraflarının da yer aldığı afişler asıldı.


Tahran Belediyesi Gönüllü Güvenlik Güçleri (Besic) Vakfı'nın imzasını taşıyan afişlerde el-Husi'nin fotoğrafının altında Farsça ve Arapça yazılan "Devrim devam ediyor" ifadesi dikkati çekti.


Tahran Belediyesi'nde çalışan gönüllüleri organize etmek amacıyla kurulmuş Tahran Belediyesi Gönüllüler (Besic) Kurumu, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı olarak, Tahran'da sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteriyor. 


İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) toplantısı için 22 Ocak'ta İstanbul'a gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Yemen'de Husilerin İran tarafından desteklenip desteklenmediğine yönelik bir soru üzerine, Yemen'de halkın kendi kararını vermesi gerektiğini belirterek, "Başkalarının çok uzaktan gelip bölge hakkında karar vermesi doğru değildir. Her ülkenin kendi halkı söz sahibidir. Yemenli yöneticilerle de görüşüyoruz. Gizli işler yapmak için nedenimiz yok" ifadelerini kullanmıştı.


İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti ise 18 Ekim'de yaptığı bir konuşmada, Yemen'deki "Husileri" desteklediklerini açıklayarak, "Yemen devrim lideri Abdulmelik el-Husi'nin tedbirli, cesaretli hareketi ve değerli dünya görüşüyle devrimi idare etmesinden memnunuz. Hizbullah'ın Lübnan'da üstlendiği rolü, Ensarullah'ın da Yemen'de üstlenmesini umut ediyorum" demişti.
#iran
#Yemen
#Husiler
#afişli destek
9 yıl önce